Volledig scherm
Thom Yorke. © Paul Bergen

Gehackt Radiohead biedt onuitgebrachte opnames aan en geeft opbrengsten weg

De Engelse band Radiohead is slachtoffer geworden van hackers. Die bemachtigden onuitgebrachte geluidsopnames uit de tijd van het succesalbum Ok Computer uit 1997 en dreigden die te verspreiden als er geen geld zou worden betaald. De rockers hebben nu besloten zelf de opnames naar buiten te brengen. De opbrengsten gaan naar een goed doel.

‘We zijn deze week gehackt. Iemand heeft het minidisk-archief van Thom (Yorke, Radioheads leadzanger, red.) gestolen, waar opnames uit de tijd van Ok Computer  op te horen zijn’, meldt de band op Instagram. ‘Hij vroeg er blijkbaar 150.000 dollar (130.000 euro) voor. In plaats van te klagen of het te negeren, hebben we besloten alle achttien uur zelf uit te brengen via Bandcamp.’

Zelf is de band niet heel erg enthousiast over de opnames. ‘Je komt er wel achter of we beter het losgeld hadden kunnen betalen. Dit materiaal was nooit bedoeld om gehoord te worden en is alleen voor sommigen interessant. Het is vooral lang, erg lang.’

Ok Computer staat algemeen bekend als een van de betere albums uit de jaren 90. Het gerenommeerde muziekblad Rolling Stone zette de plaat op plek 162 in de lijst met de beste albums ooit gemaakt.

  1. Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-foto Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-fo­to Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Eerder was het Kim Kardashian met haar billen, nu heeft Jennifer Aniston (50) het internet ‘gebroken’ door lid te worden van Instagram en haar eerste openbare foto te delen. Het gesprek op het fotoplatform gaat echter over iets anders. Aandachtige volgers hebben een detail ontdekt op de Friends-foto die ze deelde en kunnen hun ogen niet geloven. ‘Wat een manier om je entree te maken op sociale media’, klinkt het. Wat is er aan de hand?

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (55%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (45%)
7227 stemmen