Volledig scherm
© ANP

Gekwetste Sylvie sleept Sabia en Touriya voor rechter

Sylvie Meis (40) is de beweringen van haar voormalige vriendinnen Sabia Boulahrouz en Touriya Haoud meer dan zat en begint een rechtszaak. Sylvie, die zeer gekwetst is nadat Sabia en Touriya onlangs hadden beweerd dat ze in 2009 borstkanker zou hebben geveinsd, klaagt ook de Duitse tv-zender PRO 7 aan.

Vorige maand werd al duidelijk dat de advocaat van Sylvie een brief naar alle Duitse media heeft gestuurd. „De bewering dat de ziekte nooit heeft bestaan, is even onwaar als smakeloos'', staat daarin. Daarnaast gaf Sylvie een korte reactie aan haar werkgever, de Duitse omroep RTL. ,,Dit is onmenselijk. Zelfs mijn zoon Damián (12) was behoorlijk van slag toen hij dit hoorde.''

Sylvie besloot vandaag samen met haar manager Marina Coburger dat de gang naar de rechter onvermijdelijk is. Volgens Coburger wordt in de zaak 'groot doorgepakt', laat ze weten aan De Telegraaf. ,,Het moet stoppen! Twee zaken zijn opgestart, de derde volgt zo snel mogelijk. En de schadevergoedingen die zullen worden betaald gaan naar DKMS-Life, cosmeticacursussen voor vrouwen met kanker'', aldus Coburger.

PRO 7 heeft inmiddels gehoor gegeven aan de strenge brief en alle kwetsende berichtgeving over Sylvie offline gehaald.

Verkeerde context

„Sommige mensen gaan zelfs zover dat ze een ziekte verzinnen om er beter van te worden'', ventileerde Sabia Boulahrouz (40) recent in een Duits survivalprogramma waaraan ze meedoet. Sylvies naam noemde ze niet, maar volgens Duitse media was overduidelijk dat ze een flinke sneer uitdeelde naar haar vroegere vriendin. Na Sabia deed de in Hollywood woonachtige Touriya er een schepje bovenop door te stellen dat alles wat Sylvie doet 'berekenend' is. ,,Met geld kun je alles kopen. Het is walgelijk en haar leven is een leugen'', stelde ze in het Duitse roddelblad Closer.

Sabia laat in een eerste reactie via haar advocaat aan De Telegraaf weten dat haar uitlatingen nooit over Sylvie zijn gegaan. Volgens haar zou PRO 7 de uitspraken ’in een verkeerde context’ hebben geplaatst.

Bij Sylvie Meis werd begin 2009 borstkanker geconstateerd. Ze onderging een borstsparende operatie en kreeg preventieve chemotherapie, waardoor ze langere tijd kaal was. Ze pakte de draad van haar tv-werk in Duitsland weer snel op en verscheen met kort haar op de buis. Wel bleef ze langere tijd moe. ,,Iedereen die kanker heeft gehad, weet dat je lichaam veel tijd nodig heeft om te herstellen'', vertelde ze destijds aan deze site. 

Oorlog

Sylvie en Sabia waren jarenlang twee handen op één buik, maar kregen het in 2013 met elkaar aan de stok. De tv-presentatrice huilde na haar scheiding van voetballer Rafael van der Vaart uit op Sabia's schouder, maar enkele weken later bleek Sabia een relatie te hebben met Raf. ,,Over Rafael en ook over Sylvie praat ik liever niet meer. Die boeien wil ik losgooien, ik wil door met mijn leven'', stelde Sabia twee jaar later.

In 2014 verbrak Sylvie ook haar vriendschap met model Touriya Haoud (40). Sylvie beschuldigde Touriya ervan dat ze intieme details en foto's over haar privéleven had doorgespeeld aan de pers. Touriya ontkende alle aantijgingen en liet twee jaar later weten nog steeds te hopen op een einde van de oorlog.

Volledig scherm
Sylvie en Sabia waren onafscheidelijk in 2013. © EPA
Volledig scherm
Touriya Haoud. © BSR Agency

Kijk hier naar de lancering van Sylvie's eigen lingerielijn: