Genderneutraal Kalf valt slecht bij acteurs: ‘Het is om van te kotsen’

videoDe beslissing van het Nederlands Filmfestival (NFF) om voortaan de acteursprijzen genderneutraal uit te reiken, waardoor de categorieën Beste Acteur en Beste Actrice worden samengevoegd, is bij een deel van de Nederlandse filmgemeenschap slecht gevallen. 

48 reacties

 • Franklin Joosten

  1 jaar geleden
  Zeker echt niks beters te doen, laten we weer eens vergaderen over nutteloze onderwerpen. Kneuterig Nederland weer in een notedop
 • Marcel Breukink

  1 jaar geleden
  Als iemand genderneutraal (kots) wil zijn moet hij/zij dat zelf weten. Mij niet lastig vallen. Gewoon man is man en vrouw is vrouw. Punt. Iemand die zich laat ombouwen doet dat juist om man of vrouw te worden. Het gaat bij hun juist om man of vrouw.
 • Paul Jansen

  1 jaar geleden
  In plaats van de beste acteur en actrice weg te halen ware het beter twee gouden kalveren extra aan te maken één voor de beste trans speelpersoon en de ander voor het beste non binaire speelpersonnage. Er wordt coulance gevraagd aan de mensen, of we het begrijpen of niet.
 • Roelfsema

  1 jaar geleden
  Wat een gezeik. Mij niet bellen.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  L.Willems Ik waardeer iedereen maar ben het langzaam zat om er iedere keer hiermee geconfronteerd mee te worden. We draaien hier in Nederland langzaam door pffff