Genderneutraal Kalf valt slecht bij acteurs: ‘Het is om van te kotsen’

videoDe beslissing van het Nederlands Filmfestival (NFF) om voortaan de acteursprijzen genderneutraal uit te reiken, waardoor de categorieën Beste Acteur en Beste Actrice worden samengevoegd, is bij een deel van de Nederlandse filmgemeenschap slecht gevallen. 

51 reacties

 • Franklin Joosten

  3 maanden geleden
  Zeker echt niks beters te doen, laten we weer eens vergaderen over nutteloze onderwerpen. Kneuterig Nederland weer in een notedop
 • marcel breukink

  3 maanden geleden
  Als iemand genderneutraal (kots) wil zijn moet hij/zij dat zelf weten. Mij niet lastig vallen. Gewoon man is man en vrouw is vrouw. Punt. Iemand die zich laat ombouwen doet dat juist om man of vrouw te worden. Het gaat bij hun juist om man of vrouw.
 • Paul Jansen

  3 maanden geleden
  In plaats van de beste acteur en actrice weg te halen ware het beter twee gouden kalveren extra aan te maken één voor de beste trans speelpersoon en de ander voor het beste non binaire speelpersonnage. Er wordt coulance gevraagd aan de mensen, of we het begrijpen of niet.
 • Roelfsema

  3 maanden geleden
  Wat een gezeik. Mij niet bellen.
 • Anoniem

  3 maanden geleden
  L.Willems Ik waardeer iedereen maar ben het langzaam zat om er iedere keer hiermee geconfronteerd mee te worden. We draaien hier in Nederland langzaam door pffff
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  12

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Theater en bioscoop om 17.00 uur dicht, ook mondkapjes en 1,5 meter afstand
  update

  Theater en bioscoop om 17.00 uur dicht, ook mondkapjes en 1,5 meter afstand

  Culturele instellingen moeten vanaf zondag om 17.00 uur dicht. Dat betekent dat onder meer theaters en bioscopen hun deuren na dat tijdstip moeten sluiten. 1,5 meter afstand en een mondkapje (tijdens het lopen) worden verplicht op alle plaatsen waar een vaste zitplaats geldt. De nieuwe maatregelen treffen de sector hard, daarom komt het demissionaire kabinet met een nieuw steunpakket van 68 miljoen euro voor de rest van dit jaar.