Volledig scherm
© AFP

'Genie' Beyoncé had grote invloed op album Jay-Z

Beyoncé heeft een grote invloed gehad op het nieuwe album 4:44 van haar echtgenoot, rapper Jay-Z. Dat vertelt de producer van het album, No I.D. in een interview met The New York Times.

,,Yonce was erg betrokken bij het album", aldus de 46-jarige producent, die in het echt Dion Wilson heet. Wilson werkte eerder met Kanye West, die de producent de 'geestesvader van de hiphop uit Chicago' noemde. ,,Bey was belangrijk. Elk nummer moest van mij eerst langs haar oren", vertelt Wilson. "Ze kwam vaak langs en ze hielp mij en Jay-Z sommige horden te nemen. Ze is een genie wat dat betreft", vervolgt hij over de hulp en rol van de zangeres bij het produceren van het nieuwe album van haar echtgenoot.

Fouten

Volledig scherm
© Getty Images for Live Nation

Donderdag bracht de rapper zijn nieuwe plaat 4:44 uit, waarin hij toegeeft dat hij Beyoncé heeft bedrogen. In de gelijknamige track geeft Jay-Z toe dat hij voor en tijdens zijn huwelijk met de Lemonade-zangeres in de fout is gegaan. Ook in andere nummers als Family Feud en Kill Jay Z keert het thema terug. 

,,Het is de kern van de plaat", zei de rapper. ,,Ik werd letterlijk om 4:44 uur in de nacht wakker om dit nummer te schrijven. Het werd direct de titel van het album. Het is zo'n krachtig lied en ik geloof dat het een van de beste nummers is die ik ooit heb geschreven." Beyoncé refereerde op haar laatste album
Lemonade ook aan het overspel.

Met de geboorte van hun tweeling afgelopen maand lijkt alles weer koek en ei tussen de supersterren. Het stel heeft samen ook een dochter van vijf: Blue Ivy. De tweeling zou luisteren naar de namen Rumi en Sir.

  1. Lady Gaga laat vocalen ongestoord schitteren in Ziggo Dome
    PREMIUM
    recensie

    Lady Gaga laat vocalen ongestoord schitteren in Ziggo Dome

    Wanneer een groot artiest een concert aflast, is het begrijpelijk dat je als fan schakelt tussen begrip en teleurstelling. Maar soms kan het niet anders of het begrip overheerst, zoals voor Lady Gaga: ze kampt met chronische pijnklachten en is daar openhartig over in de media. Toch was het desondanks een zure appel dat ze daardoor vorig jaar een deel van haar wereldtour moest aflasten, waaronder die op 3 oktober in de Ziggo Dome. Achteraf is het maar goed dat Gaga haar krachten gespaard heeft, want tijdens de herkansing, gisteren in de Ziggo Dome, knalde ze precies zoals je zou hopen. Haar laatste album, het meer persoonlijke Joanne uit 2016, doet automatisch een wat ingetogener, uitgekleder optreden verwachten, maar niets is minder waar: Gaga trakteerde de fans op een gulle, vurig uitgevoerde dwarsdoorsnede van haar werk, en wist daarbij vrijwel alle hits en favorieten uit haar roze cowboyhoed te toveren. Roze cowboyglítterhoed, welteverstaan, blijkt wanneer ze vanaf een bewegend podium de hoogte in wordt gestuwd terwijl ze het pompende Diamond Heart inzet: een ideale setopener, maar desondanks een wat vreemd ondergewaardeerd Gaga-lied. Het is zo’n nummer waar ze haar stem lekker vinnig weet te laten scheuren, iets wat ze ook doet tijdens een opzwepend A-YO, geflankeerd door in simpel zwart gestoken dansers.