Volledig scherm
Wie is de Mol? in Georgië met Art Rooijakkers. © AVRO TROS

Georgië is meer in trek voor vakanties dankzij Wie is de Mol?

De interesse in Georgië voor vakanties en reizen is sinds de start van Wie is de Mol? flink toegenomen. Dat bevestigen reisbureaus die vakanties organiseren naar het Oost-Europese land. Het populaire programma van AVROTROS wordt dit jaar vanuit Georgië uitgezonden.

Quote

Je ziet echt een piek op onze Georgië-pagina

Richard van Eck

,,We zien absoluut een verhoging van het aantal aanvragen voor Georgië in vergelijking met de periode van voor Wie is de Mol? en daar zijn we erg blij mee, want Georgië wordt niet heel veel aangeboden door organisaties in Nederland”, aldus een woordvoerder van Better Places.

Ook Koning Aap bevestigt een toename van interesse. ,,We hebben meer aanvragen gekregen voor Georgië. We merken zeker dat er meer interesse is. Mensen vertellen daar niet specifiek bij dat dat met Wie is de Mol? te maken heeft, maar daar kun je wel vanuit gaan.''

Zoekopdrachten verviervoudigd

Het spelprogramma, dat aan zijn achttiende seizoen bezig is en vier afleveringen onderweg is, toont veel beelden van Georgië. De kandidaten zijn soms lyrisch over de pracht van het land. ,,En natuurlijk zijn we daar blij mee”, stelt Richard van Eck van SNP Natuurreizen die veel beweging ziet.

,,Sinds de start van het programma zijn de zoekopdrachten over Georgië op onze site verviervoudigd. Je ziet echt een piek op onze Georgië-pagina. Als ik kijk naar de cijfers van de afgelopen weken dan komen ze één voor één binnen. De eerste groepsreis met vertrekdatum 20 juli zit al vol waar we vorig jaar in deze periode niet één boeking binnen hadden. Je ziet echt een duidelijke stijging sinds het begin van het programma.”

Volledig scherm
De zoekopdrachten in Google. © RV

Van Eck staat er niet van te kijken: ,,We hebben het ook als Floortje Dessing op een bepaalde bestemming is geweest. Ook dan neemt de interesse toe.”

Ook het aantal zoekopdrachten op Google op Georgië is de laatste vier weken gestegen. Verhoudingsgewijs zoeken deze maand plotseling viermaal zoveel mensen op het land dan in de andere maanden. Een duidelijk WIDM-effect, zoals dat voorgaande jaren ook het geval was. In 2016 steeg het aantal zoekopdrachten op de Dominicaanse Republiek, vorige jaar ‘profiteerde’ het Amerikaanse Portland van de aandacht van Wie is de Mol?

Volledig scherm
Georgië. © NPO

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (58%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (42%)
17743 stemmen