Volledig scherm
© ANP

Georgina experimenteert met laten groeien van okselhaar

Georgina Verbaan (35) heeft afgelopen week bij wijze van experiment haar okselhaar laten staan. De actrice schoof de scheermesjes willens en wetens aan de kant en wilde eens ervaren hoe het zou het zou zijn om wat begroeiing onder de armen te hebben, zo schrijft ze in haar column in NRC Next.

Rede reden voor het experiment? ,,Er wordt veel geschreven over de terugkeer van schaamhaar'', aldus Georgina. ,,Ik lees die artikelen altijd met interesse, en heb er wel zin in. Niet meer dat vinex-pornoglad (er zijn gelegenheden waar je naartoe kunt om je lichaamshaar door opgeplakte Swarovski stenen te laten vervangen), maar gewoon natuurlijk. Het leek me dat zoiets uiteindelijk ook gewoon mode is en dat je er weer even aan moet wennen''. 

,,Deze week regende het en ik moest op mijn werk iedere dag een kostuum met lange mouwen aan. Ideale omstandigheden voor een experiment'', aldus een openhartige Georgina. ,,Wanneer ik foto's zie van vrouwen met okselhaar dan vind ik dat wel geil. Omdat het ze niet dondert. Als er iets opwindend is, is het wel een zelfverzekerde vrouw. Haar, vlees, zweet, we zijn uiteindelijk toch dieren''.

Dauwdruppels
Na een paar dagen niet scheren, vielen de stoppeltjes die onder haar armen verschenen de actrice kennelijk toch wat tegen. ,,Ik kreeg gruwelijke flashbacks aan tante Corrie's met een peuk in de bek en lianen onder de armen met dauwdruppels erin, waaraan een klein zoogdier gemakkelijk in en uit de zomerjurk kon slingeren''. Ze vervolgt: ,,Ik schaamde me voor mijn eigen lichaam terwijl er niemand bij was. Dat vond ik zo krankzinnig dat ik besloot door te zetten. Dat je je als vrouw maar voor van alles moet schamen is er toch succesvol ingestampt''.

Tijdens het experiment bezocht Georgina in een jurkje met korte mouwen een café. ,,Ik zat erbij als een Tyrannosaurus Rex. En die zijn heel slecht in koffie drinken. En pinnen. Ik geloof dus niet dat ik koploper ga zijn in dit geheel, ik schaam mij al zo vreselijk voor heel veel dingen''.

Een in het etablissement aanwezig man vond de nieuwe looks van Georgina kennelijk maar niks. ,,Hij vond het onverzorgd'', aldus de actrice die op haar dertiende begon met scheren. Georgina moedigt in haar column andere vrouwen aan haar voorbeeld eens te volgen.

Ze is overigens niet de enige bekende vrouw die tegenwoordig minder vaak scheert. Sterren als Miley Cyrus en Grace Jones zijn recent ook al gesignaleerd met haar onder hun armen.

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (61%)
  • Shary-An Nivillac (17%)
9972 stemmen