Volledig scherm
Georgina Verbaan © ANP Kippa

Georgina roept op premier Rutte te bestoken met post over kinderkamp VS

Georgina Verbaan gaat minister-president Mark Rutte een kaartje sturen over de 'kinderkampen' in de VS. De actrice roept haar ruim 300.000 volgers op hetzelfde te doen. Ze heeft zijn postadres op Twitter gezet.

De actrice liet dit zojuist weten nadat zij een hele ochtend haar onvrede en woede had geuit over de manier waarop de Amerikaanse regering de afgelopen weken kinderen en ouders die illegaal de grens oversteken, uit elkaar haalt en opsluit detentiecentra.

Veel BN'ers delen vandaag via social media hun mening over de beelden van vluchtelingenkinderen die in de VS in detentiecentra zitten. Ook  - onder anderen - cabaretier Claudia de Breij, actrice Katja Herbers en schrijver Arthur Japin uiten hun misnoegen. 

Radio 1-dj Astrid de Jong suggereert: 'Als we nu allemaal één Amerikaan bellen om te vragen of ze wel doorhebben dat hun overheid kinderen met leugens (hij gaat even in bad) weghaalt bij hun ouders en in kooien stopt? Maar ik durf niet zo goed te beginnen', voegt ze daaraan toe. Melania Trump, de first lady, uitte gisteren al haar ongenoegen over het beleid.

Ook PvdA-leider Lodewijk Asscher noemt de beelden 'misselijkmakend en hartverscheurend' en wil dat Rutte de kwestie aansnijdt bij zijn bezoek aan de Amerikaanse president Donald Trump over twee weken.

Advocaat Wil Eikelboom deelt via Twitter het adres van het Amerikaanse consulaat in Amsterdam en de regels die gelden voor het organiseren van een demonstratie.

Georgina Verbaan on Twitter

Zo even een kaartje sturen naar @MinPres #kinderkampen

Arthur Japin on Twitter

20 kinderen per kooi. KOOI! Hoe reageert de Nederlandse regering? Welke acties worden ondernomen? Ambassadeur op het matje e.d.? #ChildrenInCages #Texas #KeepFamiliesTogether #TrumpConcentrationCamps https://t.co/u9Q9U6i0FE

Claudia de Breij on Twitter

VOOR WIE HET NOG NIET WIST: Van hun ouders gescheiden aan de grens: honderden kinderen worden in Texas vastgehouden in kooien MUST READ. (En gratis te lezen en ook niet lang.) https://t.co/xsiEiDDYHP

astridislief on Twitter

Ik dacht: als we nu allemaal 1 amerikaan bellen om te vragen of ze wel door hebben dat hun overheid kinderen met leugens (hij gaat even in bad) weghaalt bij hun ouders en in kooien stopt? Maar ik durf niet zo goed te beginnen