Volledig scherm
Georgina Verbaan samen met wethouder Dierenwelzijn Laurens Ivens. © ANP

Georgina Verbaan opent bontvrije winkelstraat

Georgina Verbaan opende vandaag in Amsterdam de eerste bontvrije winkelstraat van Europa. De ondernemers in de Hartenstraat, een van de 9 Straatjes, hebben besloten om al het bont uit hun assortiment te halen. Ze geven hiermee gehoor aan de gemeente Amsterdam die een beroep doet op modewinkels om bontvrij te gaan.

Volledig scherm
Georgina Verbaan. © ANP

De actrice opende een officieel straatnaambord met daarop de tekst: 'Bontvrije winkelstraat'. Dit deed ze samen met wethouder Dierenwelzijn Laurens Ivens.

Bekende kledingmerken in de Amsterdamse Hartenstraat hadden al een bontvrij beleid, maar in enkele andere winkels werd nog steeds bont verkocht van nertsen, konijnen en vossen. Bont voor Dieren heeft deze kledingbedrijven voorlichting gegeven over het dierenleed in de bontindustrie. Uiteindelijk hebben alle ondernemers, waaronder het Amsterdamse filiaal van Karl Lagerfeld, besloten om het bont uit hun winkel te verwijderen.

Ivens: ,,Het is goed om te zien dat de winkels in de Hartenstraat verantwoordelijkheid nemen voor dierenwelzijn en het initiatief hebben genomen om geen bont meer te verkopen. Dit initiatief steunen we als gemeente van harte!''

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement