Volledig scherm
© ANP

Gerard Joling: Een kind, het kan nog

Gerard Joling koestert de wens om ooit vader te worden. De 58-jarige entertainer beseft dat hij een succesvol leven heeft en is dankbaar voor zijn familie en vrienden, maar de kinderwens blijft knagen. ,,Kinderen mis ik wel'', verklapt hij aan de Vlaamse televisiemaker Cath Luyten.

Geer vertelde haar tijdens de opnames van het VRT-programma Buurman, wat doet u nu? volgens Belgische media dat hij altijd al zanger heeft willen worden. ,,Als kind al. Dat kan mijn moeder beamen, maar ik had geen plan'', zegt hij. Des te meer realiseert hij zich dat hij 'heel veel' heeft. ,,Succes, geld, een mooie carrière, familie en vrienden. Maar kinderen mis ik wel'', klinkt het openhartig. ,,Het kan nog, al heeft het kind dan wel een oude vader. Maar zeg nooit nooit.''

Gerard blikt, tijdens de aflevering die vanavond wordt uitgezonden, ook terug op de jaren 80 waarin hij zijn naam vestigde en zijn fans in de waan liet dat hij op vrouwen viel. Over de periode dat er meisjes voor de deur kampeerden, vertelt de zanger: ,,Mijn vader (Herman Joling overleed op 70-jarige leeftijd, red.) was toen zwaar ziek. Het was niet het moment om mijn geaardheid op te biechten.'' 

Ketting

Luyten zocht ook manager Wino Omtzigt op, met wie de entertainer na zijn coming out 13 jaar samen was en inmiddels een zakelijke relatie heeft. Volgens Omtzigt was Gerard een 'loopse hond' die 'niet aan een ketting' te houden was. ,,Hij ging regelmatig vreemd'', concludeert Omtzigt, die met zijn ex Sylvana (de zus van Marco Borsato) twee dochters heeft.

Buurman, wat doet u nu? heeft weinig te maken met Kees Flodder, maar des te meer met Nederland als buurland. Luyten koos in haar jeugd voor een Belgische nationaliteit, maar mist de Nederlanders. Om dat gemis draagbaar te maken gaat ze langs bij bekende Nederlanders. Dit seizoen bezocht ze onder anderen Willeke Alberti en Xander de Buisonjé.

poll

Welke film gaat er met een Oscar vandoor?

Welke film gaat er met een Oscar vandoor?

  • A Star is Born (14%)
  • Black Panther (8%)
  • Bohemian Rhapsody (56%)
  • BlacKkKlansman (3%)
  • Green Book (7%)
  • The Favourite (3%)
  • Roma (8%)
  • Vice (1%)
1276 stemmen