Volledig scherm
Voormalig castingdirecteur Job Gosschalk wordt op korte termijn als verdachte gehoord over een aangifte die tegen hem is gedaan over een mogelijk zedendelict. © ANP Kippa

Gevallen castingdirecteur Job Gosschalk verkoopt zijn Friese woonboerderij

De in opspraak geraakte castingdirecteur Job Gosschalk heeft zijn woonboerderij in het Friese dorpje Pingjum vorige maand verkocht. Dat blijkt uit gegevens van het Kadaster.

Gosschalk kocht het huis in 2016 voor een bedrag van 1,1 miljoen euro. Na er drie jaar gewoond te hebben heeft hij de boerderij in juni van dit jaar voor ruim 1,2 miljoen verkocht, meldt Shownieuws. Hij zou geen onroerend goed meer bezitten in Nederland.

De gevallen castingdirecteur had vaak bezoek over de vloer, vertelde hij vlak voordat hij in 2017 werd beticht van seksueel wangedrag. ,,Ik nodig graag vrienden uit om te komen logeren. Ook komen er vaak acteurs of medewerkers van Kemna om hier te werken aan producties", zei hij tegen Linda Wonen.

Onderzoek

Het OM doet nog altijd onderzoek naar de beschuldigingen van acteurs over seksueel wangedrag. De castingdirecteur legde daarop zijn werk neer en droeg zijn aandelen in castingbureau Kemna Casting, waar hij mede-eigenaar van was, over aan de zittende directie. Hij maakte veel succesvolle films, tv-series en theaterproducties.

Hoewel Gosschalk nu veel in het buitenland zou vertoeven, dook hij twee weken geleden op tijdens de huwelijksplechtigheid van Katja Schuurman en haar man Freek van Noortwijk op een romantische locatie in Nederland.