Volledig scherm
Bill Murray © ANP

Ghostbusters-acteur Bill Murray neemt popfotograaf te grazen

De Amerikaanse komiek en acteur Bill Murray heeft deze week een fotograaf vastgepakt en tegen een deur gegooid omdat hij dacht dat de man foto's van hem maakte. De in de VS bekende fotograaf Peter Simon (71) ontkent tegenover Boston Globe dat hij op zoek was naar de 67-jarige Ghostbusters-acteur.

Simon zegt dat hij in de nacht van woensdag op donderdag in een restaurant in de stad Oak Bluffs (Massachusetts) een band kwam fotograferen op verzoek van een lokale krant. Opeens voelde hij hoe iemand hem van achteren vastgreep en tegen een deur aan smeet. Daarna bedreigde de man hem.

,,Hij keek alsof hij mij wilde wurgen", zegt Simon, die Murray vroeg of de acteur wel wist wie hij was. Daarmee hoopte hij dat hij hem als muziekfotograaf zou herkennen. In plaats daarvan stelde Murray hem dezelfde vraag. Maar Simon zegt dat hij Murray niet herkende. Pas toen de acteur terugliep naar de dansvloer, herkende hij hem. ,,Hij lijkt helemaal niet op hoe hij er vroeger uitzag."

'Uitschot'

Na het incident bleef Simon de band en het publiek fotograferen. En dat schoot Murray blijkbaar in het verkeerde keelgat want even later gooide hij zijn glas leeg boven het hoofd van Simon.  ,,Hij behandelde mij als uitschot." De politie kwam op het incident af. Murray beweerde tegenover agenten dat Simon hem fotografeerde en lastigviel. Maar Simon zei dat Murray op geen enkele foto staat. De fotograaf overweegt dan ook om alsnog aangifte te doen tegen de Ghostbusters-ster.

De eigenaar van het restaurant zegt dat Simon zich irritant gedroeg en niemand mocht fotograferen. Maar de redacteur van de lokale krant bevestigt dat Simon er door de krant op uit was gestuurd en dat ze geen idee hadden dat Murray die avond aanwezig zou zijn.  ,,Ik ben geen paparazzo, dat ben ik gewoon niet", aldus Simon, die in het verleden onder anderen Bob Marley, The Beatles, The Police en Led Zeppelin fotografeerde.

Dat Murray niet erg dol is op fotografen blijkt wel uit andere incidenten. Zo schold hij een man de huid vol nadat die een foto van de acteur probeerde te nemen tijdens een meet-and-greet. Ook schreeuwde hij ooit tegen een vrouw die graag op de foto wilde met hem.

Volledig scherm
Bill Murray in Ghostbusters (1984) © PR
  1. Een tournee zit er voor Blind Date niet in, best zonde
    PREMIUM
    Recensie

    Een tournee zit er voor Blind Date niet in, best zonde

    Natuurlijk, iedereen in de zaal weet het. De twee acteurs die deze voorstelling over twee ex-geliefden gaan spelen, zijn zelf ooit getrouwd geweest. En dan heet de ene hoofdpersoon in Blind Date ook nog Katja, net als Katja Schuurman zelf. Voor zover het al ongemakkelijk zou kunnen worden: Schuurman en Thijs Römer tackelen dit gegeven vakkundig nog voordat ze beginnen. Ze spreken de zaal toe, waarbij ze hun gezamenlijke liefdesverleden benoemen en er bij wijze van grap aan toevoegen dat elke overeenkomst met de realiteit berust op toeval. Die inleiding leidt ertoe dat de bezoeker zich nog net even extra inspant in zijn poging om te vergeten dat hier op het podium twee (van tv en film) bekende Nederlanders acteren. Zeker in het geval van Schuurman, die vooral ook veel presentatiewerk op tv verricht, is dat losmaken niet zo eenvoudig. Of zoiets lukt, ligt uiteindelijk aan de spelers zelf. In Blind Date, een bewerking van de film die regisseur Theo van Gogh in 1996 maakte, draait het om Pom (Römer) en Katja, die bij een verkeersongeluk hun 3-jarige dochtertje verloren. Hun relatie is onder dat drama bezweken, niettemin proberen ze wanhopig samen tot verwerking te komen en daarmee nader tot elkaar. Hun werkwijze daarbij: blind dates met elkaar organiseren via contactadvertenties. Elke ontmoeting begint met een nieuwe kennismaking, maar het doel bereiken blijkt lastiger dan gehoopt.