Volledig scherm
© Giel Beelen. ANP Kippa

Giel Beelen gaat van 3FM naar John de Mols Talpa Radio

Giel Beelen verlaat 3FM voor Talpa Radio. Dat zeggen ingewijden aan het AD. Wanneer hij op een van de commerciële stations te horen is, is nog niet bekend. John de Mols Talpa Radio bestaat uit Radio 538, Veronica, Sky Radio en Radio 10.

Beelen zelf is niet bereikbaar voor commentaar. Een woordvoerster van Talpa Radio wil alleen kwijt: ,,Er is vanuit ons geen reactie of nieuws hierover te melden.''

Dit is Beelens eerste commerciële avontuur na twintig jaar te hebben gewerkt voor de publieke omroep. Eerder vanmiddag werd bekend dat hij zijn oude stek NPO 3FM verlaat. Ook omroep BNNVARA neemt afscheid van de dj, zijn contract wordt beëindigd.

Beelens vertrek naar Talpa Radio zou deels te maken hebben met een beter salaris. In juni werd bekend dat het aantal grootverdieners bij de publieke omroep dat boven de 181.000 euro per jaar verdient, teruggaat naar nul. Een van hen is Giel Beelen, die eerder al een deel van zijn salaris moest inleveren toen hij zijn dagelijkse ochtendshow op 3FM inruilde voor een weekendprogramma.