Volledig scherm
PREMIUM
© William Rutten

Giel Beelen knalt de ochtend in

radio veronicaGiel Beelen (40) begint vandaag met zijn nieuwe ochtendshow op Radio Veronica. ,,Er zijn wel honderdduizend ideeën voorbijgekomen, maar ik ben juist blij met een schone lei.”

Quote

Het heeft nog steeds iets romantisch; Nederland wakker maken

Giel Beelen

Die wekker, die is vanaf vandaag weer een dingetje voor Giel Beelen, die terugkeert naar de ochtend. De dj gaat bij Radio Veronica aan de slag en zal weer vroeg uit de veren moeten. ,,Ik heb toevallig net zo’n lichtwekker gekocht. Daar schijn je gemakkelijker en uitgeruster van wakker te worden, maar eerlijk gezegd denk ik niet dat die het lang maakt. Mijn vriendin wordt er namelijk óók wakker van’’, glimlacht Beelen.

Ze zag hem thuiskomen twee maanden geleden. Met een twinkeling in zijn ogen en een vrolijke mededeling. ‘Ik ga de ochtend weer doen’. ,, Ze was aangenaam verrast. Dat was echt een momentje, hoor. In sociaal opzicht is het voor haar ook weer een stuk aantrekkelijker, omdat ik er ’s avonds ben en we ook weekenden hebben. Er komt weer een duidelijker ritme. En ach, natuurlijk is het vroeg en zal het weer wennen zijn, maar dat heeft nog steeds iets romantisch. Op straat lopen, mijn auto instappen en dan Nederland wakker maken.”

Als een verliefde puber op zijn eerste afspraakje leefde Giel Beelen (40) toe naar vandaag, zijn eerste ochtendshow bij Veronica. ,,Nieuwe kriebels, nieuwe energie. Laatst op vakantie in Canada ben ik er ook zó mee bezig geweest. Op een leuke manier hoor, want we hebben ook walvissen gespot. Dat was waanzinnig, echt top, maar toen heb ik ook al verschillende muzikanten zitten appen.”