Giel Beelen poedelnaakt op Instagram voor Douwe Bob

Foto'sBekend Nederland wacht in spanning af tot Douwe Bob (23) vrijdagmiddag zijn lied voor het Songfestival onthult. Met de hashtag #teamdouwe en een speciale Bob-sjaal toonden onder meer Marco Borsato, Edwin Evers, VanVelzen en Giel Beelen hun steun voor de nuchtere zanger. Giel deed dat volledig in zijn blootje.

Quote

Douwe, je bent een ongekend talent waar heel Nederland wel trots op moet zijn

Marco Borsato

,,Ik sta achter Douwe!'', schrijft de 3FM-dj bij een foto waarop hij zijn edele delen bedekt met een sjaal.

Ook Niels Geusebroek is fan. ,,Officieel supporter'', schrijft de zanger bij een Instagramkiekje. Fashionfanaat Maik de Boer greep de gelegenheid aan om op meerdere selfies te laten zien hoe je de Douwe-sjaal stijvol kunt dragen. ,,Langs deze weg wens ik Douwe Bob heel veel succes!'', schrijft hij.

In de studio's van QMusic in Amsterdam zitten Mattie en Wietze er klaar voor. ,,Kom maar door met dat songfestivalnummer!'', zeggen ze.

Hitzanger Marco Borsato noemt Douwe op Instagram een 'ongekend talent'. ,,Hij krijgt het mooiste Europese podium wat hij zich kan wensen! En Douwe, dat verdien je ook want je bent een ongekend talent waar heel Nederland wel trots op moet zijn! Ik weet zeker dat je het geweldig gaat doen!''

Stockholm
Douwe laat vrijdag in Amsterdam zien en horen met welk nummer hij Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival in Stockholm. Ook maakt de AVROTROS meer bekend over de invulling van zijn optreden.

In september werd bekend dat de singer-songwriter voor Nederland zal afreizen naar de 61e editie van het jaarlijkse liedjesfestijn. Douwe Bob treedt aan in de halve finale op 10 mei, waarmee hij zich hoopt te kwalificeren voor de finale op zaterdag 14 mei.

Favoriet bij bookmakers
Douwe gooit in ieder geval al hoge ogen bij de bookmakers. Bij sommige wedkantoren, zoals Oddschecker.com, staat hij zelfs op plek vijf. Polen is bij de meeste wedkantoren favoriet.

Na een lange tijd van misère ging het de afgelopen jaren beter met Nederland op het Songfestival. Rockdiva Anouk haalde in 2013 de negende plaats in de finale het haar song Birds. Een jaar later haalden Ilse DeLange en Waylon als The Common Linnets de tweede plaats met Calm After The Storm. Trijntje Oosterhuis kwam met haar nummer Walk Along vorig jaar niet verder dan de veertiende plaats in de halve finale. De Zweedse zanger Måns Zelmerlöw ging er met de winst vandoor.