Giel hackt 3FM en ergert zich aan zijn oude werkgever

videoDe kersverse Radio Veronica-dj Giel Beelen heeft vanochtend flink van zich laten horen. In het ochtendprogramma op 3FM werd het nummer In your arms van Chef' Special plots onderbroken, waarna Giel te horen was om de show bij zijn nieuwe werkgever te promoten.

Giel Beelen.
Volledig scherm
Giel Beelen. © ANP Kippa

,,Hé hallo, Giel hier. Misschien ken je me nog, ik heb hier heel lang op de radio gezeten, maar ik ben vandaag begonnen bij Veronica." Dat zijn de woorden waardoor Sander Hoogendoorn, de dj die Domien Verschuuren verving in de ochtend, even van slag raakte. Giel Beelen lijkt het muziekbestand van In your arms te hebben aangepast en daar een promotiepraatje in te hebben gezet. Hoogendoorn nam het sportief op: ,,Oke, 1-0, maar komt goed!”

Werktijd

Quote

Ik ben geen beheerder meer. Van mijn eigen fucking Facebook?!

Giel Beelen

Mogelijk dat de actie van Giel een wraakactie is na een ergernis over zijn Facebook-pagina. In zijn nieuwe programma behandelde Giel Beelen het nieuws over de 14-jarige Julie. Haar pagina werd geblokkeerd nadat ze een veelgedeelde brief aan Eberhard van der Laan had geplaatst. ,,Mijn pagina is trouwens ook gehackt", begon Giel zijn verhaal. ,,Eigenlijk moet ik het er helemaal niet over hebben op de radio, maar ik moet er hierdoor aan denken. Mijn vorige werkgever zegt: die heb je onderhouden tijdens werktijd, dus die is van ons."

De ochtendjock snapt niet waarom BNNVARA hem de rechten tot zijn Facebookpagina heeft ontzegd. Hij steekt zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. ,,Wat moeten ze daarmee? Gelukkig heb ik nog wel een stiekeme manier gevonden om er dingen op te plaatsen, maar ik ben geen beheerder meer. Van mijn eigen fucking Facebook?!"

Giel verliet in september na ruim twintig jaar 3FM. Bij die zender presenteerde hij jarenlang een succesvolle ochtendshow en was hij een van de gezichtsbepalende dj's in het Glazen Huis. Het laatste jaar kampte de publieke zender met lagere luistercijfers. Giel werd in de ochtend vervangen door Domien Verschuuren. Na een jaar in de weekendprogrammering besloot hij 3FM definitief te verlaten.