Volledig scherm
Giel Beelen. © ANP Kippa

Giel over geruchten stoppen ochtendshow: Het zal ongetwijfeld in de lucht hangen

Radio Veronica-dj Giel Beelen denkt dat er een kern van waarheid zit in de geruchten dat hij moet stoppen met zijn ochtendshow. Dat stelde hij vanmiddag bij The Friday Move op BNR Nieuwsradio. ,,Ik denk als dat soort verhalen er zijn, dan is er iets van waar. Het is niet dat dat soort gasten zoiets verzint.”

De afgelopen maanden gingen meermaals geruchten dat het einde verhaal voor Giel Beelen bij Radio Veronica zou zijn. Jeroen Kijk in de Vegte stelde in maart op Radio 2 dat de diskjockey moest vertrekken bij de zender en plaats moest maken voor Lex Gaarthuis. Zelf voedde Giel de geruchten door in mei te melden dat het zijn laatste ochtendshow was. Dit was echter een grap en hij doelde erop dat het ‘de laatste ochtendshow van mei’ was.

Tegen Wilfred Genee zei hij vanmiddag op BNR Nieuwsradio dat hij denkt dat er een kern van waarheid zit in de geruchten. ,,Ik denk als dat soort verhalen er zijn, dan is er iets van waar. Het is niet dat dat soort gasten zoiets verzint. Het zal ongetwijfeld een optie zijn geweest of in de lucht hangen.” Daarop heeft hij ook geïnformeerd bij de leiding van Veronica. ,,Maar die wist niet hoe snel ze moest vertellen dat er niks van waar is.”

Luistercijfers

Radio Veronica heeft te kampen met matige luistercijfers. In de afgelopen meting bleek de zender de nummer acht van Nederland te zijn. ,,Ik denk dat ze niet tevreden zijn met de cijfers", bekent Giel. Hij denkt dat de oorzaak daarvan aan het huidige radiolandschap te wijten is. Hij maakt de ochtendshow voor Radio Veronica, onderdeel van Talpa. Onder dat bedrijf vallen ook de zenders Radio 538, Radio 10 en SkyRadio.

Vooral de overeenkomsten tussen Radio Veronica en Radio 10 is problematisch, volgens Giel. ,,Ik sprak laatst iemand die serieus dacht dat Radio 10 en Radio Veronica gefuseerd waren. Die zei: Radio 10 doet toch wat Radio Veronica deed. Dat is waar en dat doen ze heel goed. Ik ben ook blij voor ons dat het daar zo goed gaat. Maar dan is het lastig om nog een stukje van diezelfde taart te pakken.”