Gigi Hadid neemt Melania Trump op de hak voor miljoenenpubliek

VideoIn de Verenigde Staten raken ze er niet over uitgesproken: de imitatie van fotomodel Gigi Hadid (21) als 'first lady' Melania Trump (46). Tijdens de American Music Awards heerste een sterk anti-Trump geluid en daar kwam de parodie van het model in een strakke rode galajurk nog eens bovenop. Ze trok haar bovenlip op en sprak in gebrekkig Engels de woorden: ,,I love my husband, president Barack Obama."

De half-Nederlandse Hadid - dochter van Hollywoodmoeder Yolanda Foster - presenteerde samen met voormalig Saturday Night Live-castlid Jay Pharoah de American Music Awards. Tijdens de openingsmonoloog zag het duo hun kans schoon. Ze besloten de pas verkozen president Donald Trump en zijn vrouw Melania op de hak te nemen.

Hadid, vlak voor de imitatie: ,,Eerst moet ik mijn gezicht goed krijgen."

Met een duidelijke verwijzing naar een speech van Melania, die veel overeenkomsten had met een toespraak van First Lady Michelle Obama, sprak Hadid: ,,I love my husband, president Barack Obama, and our children, Sasha and Malia."

Pharoah was onder de indruk en noemde de imitatie 'spot on'.

Boycot
Even later kroop de comedian zelf in de huid van Donald Trump. ,,Ik hou van Bruno Mars. Ik weet niet welke kleur hij is, dus ik kan hem niet deporteren", sprak hij.

Hoewel de parodieën in de zaal goed ontvangen werden, waren op sociale media andere geluiden te horen. Zo schreef een kijker: ,,Begonnen met kijken naar American Music Awards, maar vanaf het moment dat ze Trump beledigde, geboycot." Meer kijkers besloten de show niet verder te volgen en op Twitter werd de #BoyCottAmas snel populair.