Volledig scherm
Lauren Graham en Melissa McCarthy. © ANP KIPPA

Gilmore Girls-producer klaagt Warner Bros aan

Gilmore Girls-producent Gavin Polone heeft Warner Bros. aangeklaagd om de nieuwe afleveringen van de populaire serie. Polone claimt recht te hebben op geld voor de vier afleveringen die momenteel worden gefilmd. Dat meldt Variety.

Polone hielp de serie, die van 2000 tot 2007 te zien was, ontwikkelen. Hij sloot in 2000 een overeenkomst met Warner Bros., waarin stond dat hij voor elke uitgezonden originele aflevering betaald zou krijgen. Volgens hem vallen de aankomende afleveringen onder deze deal. Warner Bros. is het hier niet mee eens, omdat ze via Netflix beschikbaar zulllen zijn voor streaming en niet op televisie worden uitgezonden. Ook noemt de studio de nieuwe afleveringen, van 90 minuten elk, 'afgeleid werk' gebaseerd op de originele serie.

De voornaamste acteurs uit de originele serie, waaronder Lauren Graham als Lorelai, Alexis Bledel als Rory en Melissa McCarthy als Sookie St. James, keren terug. Ook de maakster van de show, Amy Sherman-Palladino, is van de partij als scriptschrijver en regisseur. Polone eist een vergoeding van 195.000 dollar (170.000 euro).