Charice Pampengco een paar jaar geleden
Volledig scherm
Charice Pampengco een paar jaar geleden © Brunopress

Glee-actrice (22) overweegt geslachtsverandering

Charice Pampengco (22), actrice-zangeres in de Amerikaanse hitserie Glee, overweegt zich op termijn om te laten bouwen van vrouw tot man. Dat heeft ze tegen talkshowhost Oprah Winfrey gezegd, zo meldt de Daily Mail.

De van oorsprong Filippijnse zangeres werd wereldwijd een begrip na haar  toetreding tot de cast van de hitserie Glee waarin ze in het tweede seizoen de rol speelde van uitwisselingsstudent Sunshine Corazan. Het nachtegaaltje verscheen in 2010  al in de Oprah Winfrey Show in 2010 met de release van haar eerste studioalbum Charice. Oprah noemde haar toen 'het meest getalenteerde meisje van de wereld'.
Op dat moment had Charice nog gitzwarte, lange lokken en een engelachtig gezichtje. Maar drie jaar later kwam daar verandering in. De jonge actrice kwam publiekelijk uit de kast en schreeuwde van de daken dat ze voortaan lesbisch is. Een jaar geleden koos ze opeens voor ultrakort haar en jongensachtige kleding. 'Een nieuwe ik, een nieuwe persoonlijkheid,' aldus Charice.

Omdat ze steeds meer mannelijke trekjes vertoont, besloot Oprah haar te vragen naar een op handen zijnde geslachtsveranderende ingreep. Of ze daadwerkelijk onder het mes gaat? Dat wordt zondag duidelijk in de uitzending van Oprah. Wel zegt Charice nu al dat ze langzaam maar zeker begint te transformeren in iemand anders. 'Ik evolueer en daar ben ik blij mee'.