Glennis Grace betovert Amerika en is door naar kwartfinale AGT

VideoHet is de Amsterdamse zangeres Glennis Grace (40) vannacht (Nederlandse tijd) gelukt de kwartfinale van America's Got Talent te bereiken. Glennis wist met haar powerstem opnieuw de harten van de doorgaans kritische jury te veroveren en miljoenen Amerikanen thuis op de bank volledig in te palmen met haar versie van Nothing Compares 2U van Prince.

Volledig scherm
© YouTube

Volgens de vakjury, bestaande uit Howie Mandel, Mel B, Heidi Klum en Simon Cowell, heeft de ervaren Glennis een 'bepaalde gloed' over zich. ,,Misschien is het nu wel jouw tijd'', oordeelde Cowell, die uitlegde dat platenlabels zich steeds minder richten op de piepjonge artiesten. ,,Wat dat betreft verandert de wereld, thank god.''

De Brit bracht speciale dank uit aan Anthony, Glennis' 10-jarige zoon die zijn moeder het laatste duwtje richting de Verenigde Staten gaf. ,,Ik wil dit érg graag! Ik wil mijn zoon bellen en hem vertellen dat mama door is naar de liveshows'', verzuchtte de Amsterdamse vlak na het optreden.

Glennis bekeek de uitzending vannacht op haar telefoon in Cuba, waar ze vakantie viert met haar vriend Lévy Simon. De 23-jarige gitarist noemde haar onlangs de liefde van zijn leven.

Complimenten

Monique van Leeuwen on Twitter

@GlennisGrace @AGT Niet normaal 🎶 Grote klasse 👏👏👏

La Grace wordt sinds haar verpletterende vertolking van de Whitney Houston-klassieker Run To You geroemd om haar vocale kunsten en Amerikanen staan naar verluidt te popelen met haar samen te werken. In juni wist de brunette de jury moeiteloos te overtuigen van haar talent en veroverde ze een ticket voor de zogenoemde judge cuts, die er na vannacht opzitten. Glennis koos deze keer, op aanraden van Mel B, niet voor een nummer van Houston.

Op sociale media wordt het nachtegaaltje vandaag bedolven onder de complimenten en wordt ze door veel kijkers gezien als een grote kanshebber voor de winst. In Nederland bleven diehardfans zelfs op om de show te zien. 

Gastjury

De afgelopen maanden werden uit ruim honderd acts 72 talenten geselecteerd voor de judge cuts. Vier dagen lang werd de jury getrakteerd op achttien acts per dag, waarvan er per dag zeven werden geselecteerd voor de kwartfinales. Ken Jeong, Olivia Munn, Martina McBride en Chris Hardwick werden ingeschakeld als gastjuryleden. ,,Ik vond het geweldig dat je a capella begon. Ik ben compleet weggevaagd'', riep stand-upcomedian Hardwick uit.

Glennis wacht nu de kwartfinales, die drie weken duren. In een van de liveshows neemt ze het op tegen elf acts, zeven acts gaan door naar de halve finales (van 4 tot 12 september). De uiteindelijke finale neemt twee dagen in beslag, op 18 en 19 september. De winnaar wint 1 miljoen dollar, een platencontract en mag optreden in Planet Hollywood Resort & Casino in Las Vegas.

America's Got Talent is in de Verenigde Staten ongekend populair. Per aflevering stemmen gemiddeld elf miljoen Amerikanen op de commerciële show af.

Golden buzzer
Vijf acts plaatsten zich na de zenuwslopende audities direct voor de liveshows via de 'golden buzzer', een knop die de juryleden mogen gebruiken als ze iemand zo goed vinden dat ze de tussenrondes overslaan. Glennis rekent op zangvlak de gepeste tiener Amanda Mena uit Boston, pleegvader Michael Ketterer en de 13-jarige Courtney Hadwin tot haar concurrenten.

Tijdens de judge cuts kregen de gastjuryleden ook een gouden knop. Voices of Hope Children's Choir, Angel City Chorale Choir, ballroomduo Quin and Misha en rapper Flau'jae kregen een gouden ticket. 

Volledig scherm
© Instagram
Volledig scherm
© Instagram

Bekijk hieronder de video van Glennis' eerste auditie.

Volledig scherm
© ANP Kippa