Volledig scherm
Glennis Grace © ANP Kippa

Glennis Grace: Ik kan America's Got Talent winnen

VideoGlennis Grace drong deze week door tot de kwartfinales van America's Got Talent (AGT). En nu ze zover is gekomen, wil ze maar één ding: winnen.

,,Je weet dat het kan. Alle concurrenten heb ik al ontmoet. Ze zijn heel goed, maar ik trek me niet zoveel aan van de concurrentie. Ik blijf gefocust op mijn eigen kracht'', zegt Glennis Grace over de Amerikaanse show die door zo'n 12 miljoen mensen wordt bekeken.

De Amsterdamse zangeres drong van de week door tot de kwartfinales met een vertolking van Nothing Compares 2 U van Prince. Morgen vliegt ze weer naar Los Angeles waar zij zich voorbereidt op de liveshow van 21 augustus (22 augustus Nederlandse tijd). Ze beloofde eerder al dan voor een extreem moeilijk lied te kiezen.

Bij de laatste show stond het publiek op voor Grace. ,,Dat had ik echt niet verwacht, maar klaarblijkelijk is er nu weer waardering voor powerhouse vrouwen. De tijd dat talentenshows alleen maar op zoek waren naar 20-jarige vrouwen die er vooral goed uitzien is gelukkig voorbij.''

Grace merkt aan alles dat haar deelname buzz veroorzaakt. ,,De boekingen gaan goed, de streams op Spotify en Youtube zitten flink in de lift en ik word vaker herkend op straat. Ik laat het allemaal maar gebeuren.''

Toch waakt de veertigjarige ervoor dat ze geleefd wordt. ,,Bij AGT heb je geen moment rust, maar gelukkig heb ik ervaring met de showbizz." Grace heeft ook veel steun aan haar 23-jarige vriend en gitarist Lévy Simon. ,,Hij zit ook in de muziek. Dat helpt enorm.''

Op social media is er veel lof voor de optredens van Grace van collega's en publiek. De zangeres geniet daarvan. ,,Het is wel bijna too much."

Als Grace America's Got Talent wint, krijgt ze een platencontract bij Sony of bij de platenmaatschappij van jurylid Simon Cowell.

Volledig scherm
Glennis en Levy zijn in de zevende hemel. © Instagram