Glennis Grace loepzuiver in liveshow America's Got Talent

update/videoGlennis Grace heeft opnieuw indruk gemaakt met een overweldigend optreden bij America’s Got Talent. In haar eerste live show, de kwartfinale, bracht ze het theater volledig in vervoering met haar versie van de powerballade Never Enough uit de film The Greatest Showman.

Een groot deel van de drieduizend aanwezigen in het Dolby Theater in Hollywood stond op om haar toe te juichen na een serie krachtige uithalen. Ze maakte zoveel in de zaal los, dat jurylid Howie Mandel een ‘crazy moment’ achter hem in het publiek bespeurde.

Even voordat Glennis Grace het podium op stapte keken volgens het productieteam in het theater maar liefst 18 miljoen Amerikanen naar de live-uitzending. Dat zijn meer mensen dan Nederland inwoners heeft.

De jury had niets dan lof voor de Amsterdamse. Komiek Mandel sprak van een ‘wow-moment’. Juryvoorzitter en koning van de talentenjachten Simon Cowell vond het ‘classy’, ‘briljant’ en ‘fantastisch’. ,,Als we praten over mensen die naar de live show komen en hun moment pakken, dan is dit waar we het over hebben.”

Dat ze veel losmaakte in de zaal kreeg de zangeres zelf niet mee, zegt ze na afloop: ,,Ik zit zo in een cocon. Ik moet het echt terugkijken wil ik zien wat het met de mensen heeft gedaan.”

De tekst gaat verder onder de foto...

Volledig scherm
Glennis Grace na afloop van de eerste liveshow van America's Got Talent. © Karlijn van Houwelingen

Pittig nummer

Glennis Grace (40) kende het nummer dat ze zong tot voor kort niet – in Amerika is het bekend, maar in Nederland amper. Ze vond het pittig, gaf ze eerder al aan, maar de keuze heeft goed uitgepakt, vindt ze. ,,Ik heb alle noten gehaald die ik moest halen. Uiteindelijk gaat zo’n nummer ook in je lijf zitten. Ik was er van overtuigd dat het ging lukken. Als je dat niet hebt, ga je juist fouten maken. Ik dacht wel: mocht ik doorgaan, wat gaan jullie me dan geven? Want dit is wel de limit.”

Alleen ex-Spice Girl en AGT-jurylid Mel B had een punt van kritiek. ,,Dat jasje - nooit meer dragen,” zei ze over het gestreepte colbert van Glennis Grace. ,,Ik ben het ergens wel met haar eens,” reageert zij na haar optreden. ,,Ik bepaal dat allemaal niet. Er zijn hier geloof ik tien mensen die alleen al over de kleding gaan. Ik heb twee dagen kleding moeten passen. We gaan voor dit, nee, we gaan toch iets anders doen. Zo gaat het de hele dag door. Op het laatste moment hebben ze het jasje veranderd, echt vijf minuten van tevoren.” Veel inspraak had ze niet, heeft ze ervaren. ,,Maar volgende keer ga ik echt wel zorgen dat ik ga dragen wat ik zelf te gek vind.”

Grace hoort pas komende nacht of ze door is naar de halve finale. De uitslag wordt bekend gemaakt in een tweede live tv-uitzending met presentatrice Tyra Banks. ,,Ik ga er met het volste vertrouwen in, ik weet dat ik mezelf voor 100 procent heb gegeven,” zegt ze.

Stemmen op het optreden van Glennis Grace kan in principe alleen in de Verenigde Staten. Maar met een simpele technische truc is het toch mogelijk om haar naar een volgende ronde te stemmen. De einduitslag wordt donderdagochtend 02.00 uur (Nederlandse tijd) bekendgemaakt.

Volledig scherm
Glennis Grace en de pers bij America's Got Talent. © Karlijn van Houwelingen
  1. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence in Beste Zangers

    Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence in Beste Zangers

    Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat in de top vijf in iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.