Glennis Grace verrast met optreden bij kritische Lubach

VideoHoewel Arjen Lubach eerder nog een pittig filmpje maakte over Glennis Grace, lijkt het haar niet te deren. De zangeres gaf gisteravond in Zondag Met Lubach een gastoptreden. Kijkers vonden het een ‘gave’ en ‘epische’ twist. 

Of de VPRO-presentator en de vocaliste nu stennis hadden met elkaar vanwege zijn eerdere filmpje of niet, kennelijk is de strijdbijl begraven. Tijdens het jaaroverzicht dat Lubach gisteren in de laatste aflevering van 2018 rapte, verscheen Glennis Grace ineens ten tonele. Het tweetal sloot af met een stevige omhelzing.

Volledig scherm
Glennis en Arjen knuffelen in de laatste uitzending van ‘Zondag met Lubach’. © ZML

Lubach maakte half september een video waarin hij het ‘zielige beeld’ van Glennis Grace in America’s Got Talent aan de kaak stelt. In haar AGT-auditie en ook in de voorronden daarna werd Grace bij het Amerikaanse publiek geïntroduceerd als een hardwerkende, alleenstaande moeder die maar één droom heeft: ondanks de zorg voor haar jongen doorbreken als wereldwijd gevierde artiest. 

Maar Arjen Lubach vond dat dat beeld wel wat bijgesteld kon worden. Hij verzamelde onder meer alle hoogtepunten die de carrière van de zangeres kende, zoals concerten in grote zalen, het Eurovisie Songfestival, nummer 1-hits en succesvolle optredens op televisie. Een Amerikaanse voice-over in de video doceerde met ronkende woorden over haar ‘arme’ Jordanese achtergrond, haar inmiddels imposante loopbaan en stelt hoe opvallend het eigenlijk is dat de juryleden van America’s Got Talent tijdens Glennis’ eerste auditie deden of ze nog nooit van haar hadden gehoord. 

Fans van de zangeres vreesden dat het Lubach-filmpje Grace stemmen zou kosten. Of dat zo is, is niet te zeggen. Grace verloor de finale van de populaire Amerikaanse talentenjacht uiteindelijk wel. Het filmpje over Glennis’ heartbreaking story werd 1,3 miljoen keer bekeken op YouTube.

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (52%)
  • Maan - Ik kom eraan (16%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (21%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (7%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
33804 stemmen