Volledig scherm
PREMIUM
Lindsey Buckingham. © Redferns via Getty Images

Go your own way: beter of niet?

fleetwood macWat gaaf, Fleetwood Mac sluit volgend jaar Pinkpop af! Maar zonder frontman Lindsey Buckingham, die eerder dit jaar uit de band werd gemieterd. Is het optreden zonder hem nog wel wat waard? Radiomaker en muziekkenner Erik de Zwart over Fleetwood Mac en andere bands die in een gewijzigde samenstelling verder toerden – met wisselend succes.

Fleetwood Mac

Een paar jaar geleden, vertelt Erik de Zwart, zag hij Fleetwood Mac al eens optreden zonder Lindsey Buckingham. De producer, gitarist en zanger had weer eens hoogoplopende mot met de overige bandleden, onder wie zijn ex-vrouw Stevie Nicks en ging een tijdje his own way. De Zwart: ,,En al met al vond ik dat optreden best aardig. Maar een paar jaar later was Buckingham weer in genade aangenomen en zag ik ze met de volledige bezetting. Toen hoorde ik: dit is toch wel een paar tandjes beter dan Fleetwood Mac zonder Buckingham.’’

  1. Een frisse wind? Een tornado! Meghan Markle zet Buckingham Palace op zijn kop

    Een frisse wind? Een tornado! Meghan Markle zet Buckingham Palace op zijn kop

    Morgen is het exact zes maanden geleden dat Meghan Markle in het huwelijksbootje stapte met prins Harry en zo in één klap een Britse hertogin werd. Ze schreef daarmee een stukje geschiedenis, want ze is naar koninklijke maatstaven een opmerkelijke keuze: ze is gescheiden, Amerikaanse en heeft Afro-Amerikaanse roots. Het was dan ook te verwachten dat de 37-jarige actrice een frisse wind zou doen waaien door Buckingham Palace. Maar zes maanden na het huwelijk lijkt die frisse wind eigenlijk meer op een tornado, zo wordt gefluisterd in het paleis.