Volledig scherm
© anp

Gordon: Ik had veel gelukkiger kunnen zijn

Gordon (48) heeft een boekje opengedaan over zijn leven als bekende Nederlander. Hij blikt - met zijn afscheidsconcert in zicht - terug op een 'fantastische' zangcarrière, maar is vooral openhartig over de keerzijdes daarvan. ,,De prijs van de roem is te hoog geweest'', zegt hij in Veronica Magazine.

Quote

De afgelopen tien, vijftien jaar ben ik zó respect­loos behandeld

Gordon

De zanger heeft nooit onder stoelen of banken geschoven dat zijn hart vol is van muziek. Hij gaat ermee slapen en wordt ermee wakker. Maar het harde wereldje waar hij zich jaren in waande, heeft zijn plezier doen afnemen. ,,Door al het negatieve gezeik in de media, door collega's, door mensen die alleen maar lopen te zeuren en mekkeren over mij", foetert hij.

Dat Goor als bekende Nederlander geen anonimiteit kent, zit hem erg dwars. Openhartig: ,,De prijs is te hoog geweest. Ik vind ook dat ik veel te weinig verdien voor wat ik moet laten. Echt! Het was een carrière met een zwart randje. Niet dat ik een ongelukkig leven heb gehad, maar ik had wel veel gelukkiger kunnen zijn.''

'Respectloos'
De ex-Topper meent zelfs dat hij op bepaalde momenten 'respectloos' is behandeld. Hij haalt zijn samenwerking met mannenband LA The Voices aan. ,,Het was een prachtig project, mega-succesvol - maar we werden NUL keer gedraaid door de radio. Ze draaien liever Il Divo. Nou, néém Il Divo en laat mij met rust.''

Het zit Gordon niet lekker dat hij werd weggepropt in Het Foute Uur. ,,Waarom wordt er geen respect getoond, en gezegd: 'Jongens, wat heeft die gozer een mooie plaat gemaakt!", vraagt hij zich af.

Volledig scherm
© anp
Quote

Er zijn tijdens de begrafenis van mijn moeder dingen gebeurd, dat is met geen pen te beschrij­ven

Gordon

Lijmen
In het interview haalt Gordon ook zijn verbroken familiebanden aan. Naar eigen zeggen zorgde de roem ervoor dat de hele familie uit elkaar viel. ,,Ik had het van de week toevallig heel zwaar. Wat zou het leuk zijn om al mijn broers en zusjes weer bij elkaar te zien." Een teleurgestelde Gordon: ,,Maar die gedachte moet ik gewoon opgeven."

Of de boel gelijmd kan worden? ,,Het ligt niet aan mij, het ligt aan hoe iedereen met elkaar omgaat", klinkt het enigszins ontwijkend. ,,Er zijn tijdens de begrafenis van mijn moeder (in 2010, red.) dingen gebeurd, dat is met geen pen te beschrijven."

Hij besloot om zijn broers en zussen niet meer onder ogen te komen. ,,Ik mis mijn jongste zusje het meest, maar ja, zij heeft dan weer een man die ons haat, haha!"  

Liefde
Vorig jaar trok Gordons ex-vriend Patrick bij hem in wegens een verbouwing. Twaalf maanden later woont hij er nog steeds. ,,Patrick is mijn grote liefde, we zijn beste vrienden, hebben elf jaar een relatie gehad en sinds een jaar wonen we weer samen. Hij woont links in het huis, ik rechts, en eigenlijk hebben we het fantastisch samen. Ik kook elke avond, het is leuk opstaan samen, sinds vorige week is hij bij me in dienst getreden. Dus als dit is wat voorbestemd is, het zij zo."

Het afscheidsconcert van Gordon vindt op 28 en 29 november plaats in Het Concertgebouw in Amsterdam. De veertiger omschrijft zichzelf nu als ondernemer en stort zich op zijn koffiezaken Blushing, die nu vestigingen heeft in Amsterdam en Rotterdam. ,,Nummer 3 en 4 komen er bijna aan.''

  1. Regisseur The Hunt reageert voor het eerst op schrappen film na schietpartijen VS

    Regisseur The Hunt reageert voor het eerst op schrappen film na schietpar­tij­en VS

    Regisseur Craig Zobel heeft voor het eerst gesproken over het besluit van filmmaatschappij Universal om de release van zijn thrillerfilm The Hunt te schrappen na de meest recente schietpartijen in de Verenigde Staten. De film, waarin een groep rijke mensen op armoedzaaiers jaagt, bleek namelijk te controversieel in het licht van de recente gebeurtenissen. Zelfs president Trump moeide zich met de zaak. Zobel hoopt dat de film toch ooit het daglicht ziet.