Volledig scherm
© Facebook Gordon Heuckeroth

Gordon trakteert Mark Rutte op suikervrij gebak

UpdateCornelis Willem Heuckeroth, oftewel de 47-jarige zanger-presentator Gordon, heeft woensdagochtend in Den Haag een kort bezoek gebracht aan minister-president Mark Rutte. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst ging het om een informele visite. Gordon, die twee koffiesalons bezit, trakteerde 'MP' op een suikervrije taart.

Volledig scherm
© Twitter VVD

,,De taarten vielen enorm in de smaak'', luidt een bericht op de facebookpagina van Gordon. De zanger en Rutte spraken onder andere over de situatie van eenzame ouderen in Nederland. Gordon vraagt vaker aandacht voor deze groep, zoals hij doet met zijn maatje Gerard Joling in de tv-programma's Effe Geen Cent te Makken en Geer & Goor: waarheen, waarvoor?.

,,Er werd vooral veel gelachen. Gordon zegt zeer vereerd te zijn dat de minister-president tijd voor hem heeft gemaakt'', luidt de conclusie van de officiële fanclub van Gordon. Volgens de woordvoerder van de premier hebben de twee wel vaker contact. Gordon is, zo bleek de afgelopen jaren, een trouwe VVD'er. Hij trad op op feesten van de liberalen zoals verkiezingsavonden.

Gordon werd, kort voor zijn bezoek, gefotografeerd. Op de foto is te zien dat hij een net, grijs pak aan heeft.