Gordon weer thuis na verblijf in afkickkliniek

Gordon is vandaag weer veilig aangekomen in Nederland. De zanger, die gisteren vertrok uit een afkickkliniek in Zuid-Afrika, werd verwelkomd door vrienden en familie en kreeg cadeautjes.

Op Instagram deelt hij foto's van de taart en bossen bloemen waarmee hij werd verrast. ‘Een warm welkom thuis van mijn liefdes!’, schrijft hij erbij. Ook de hashtags aan het eind van zijn bericht zijn erg positief: ‘#tripofalifetime #newlife #amazingfeeling #friendsandfamilynr1'

Halverwege juli verraste Gordon met het nieuws dat hij zichzelf had laten opnemen in een afkickkliniek. De presentator, die in zijn biografie liet optekenen met enige regelmaat cocaïne te gebruiken, noemde het ‘een heftige, maar de enige juiste beslissing’.  Donderdag sprak hij al openhartig over zijn ervaring. ,,Wat heb ik veel geleerd hier, maar vooral om weer van mezelf te houden, want dat deed ik al jaren niet meer. Ik heb een onvergetelijke ervaring mogen beleven en waanzinnig inspirerende mensen ontmoet en nieuwe vrienden gemaakt en eigenlijk zou iedereen eens moeten doen wat ik nu heb gedaan gewoon eens tijd voor jezelf nemen."

Gordon houdt er rekening mee dat de komende periode zwaar gaat worden. ,,De moeilijkste reis gaat nu nog komen in een maatschappij waar drank en drugs vrijelijk te verkrijgen zijn. Voor mij was de maat vol, maar de erkenning van je machteloosheid naar de substantie toe is de grootste stap, én die heb ik gezet.’’

Volledig scherm
Gordon. © ANP
  1. Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken
    Temptation Island

    Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken

    Eindelijk was het dan zover voor de stellen van Temptation Island VIPS. Na twaalf dagen de ultieme verleiding te zijn aangegaan, werden zij deze aflevering eindelijk weer herenigd met hun partner. Maar dat verliep minder romantisch dan zij op dag één waarschijnlijk hadden verwacht. Bij Damian en Shirley liepen de gemoederen zelfs zo hoog op, dat ze niet eens meer in hetzelfde busje naar het vliegveld konden worden vervoerd.