Volledig scherm
Eva van de Wijdeven, Kay Greidanus, Loes Luca, Jim Bakkum, Waldemar Torenstra, Jelka van Houten, Rick Engelkes, Anielle Webster, Victoria Koblenko, Richard Kemper en Leo Alkemade bij de première. © ANP Kippa

Gouden Film voor Huisvrouwen Bestaan Niet

De komedie Huisvrouwen Bestaan Niet heeft de Gouden Film-status behaald. Meer dan 100.000 bezoekers hebben de film, sinds de release op 21 december, in de bioscoop gezien, meldt het Nederlands Filmfestival.

De award werd gisteren overhandigd aan cast en crew in Pathé Tuschinski. De Gouden Film wordt uitgereikt door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival. Huisvrouwen Bestaan Niet is de zestiende film die dit jaar de Gouden Film-status behaalt.

In de komedie worden twee zussen en hun moeder gedwongen om hun verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en huishouden dat ze voeren. De film is gebaseerd op de succesvolle theatervoorstelling De Huisvrouwmonologen. Het scenario is geschreven door cabaretier Richard Kemper en de regie is in handen van Aniëlle Webster. De hoofdrollen worden vertolkt door Eva van de Wijdeven, Jelka van Houten en Loes Luca. Daarnaast zijn ook Kay Greidanus, Jim Bakkum, Waldemar Torenstra, Leo Alkemade, Fred van Leer en Richard Kemper te zien in de komedie.