Volledig scherm
Stephan en Ilona Pos © Instagram

Grap van de Posjes loopt uit de hand: 'Misselijkmakend en walgelijk’

De grap die Ilona (39) en Stephan Pos (38), bekend van het RTL 4-programma Helemaal Het Einde, gisteren maakten over een scheiding wordt het koppel niet in dank afgenomen. Sterker nog, op sociale media stromen honderden reacties binnen waarin het stel volledig wordt afgebrand. ‘Wat een misselijkmakende publiciteitsstunt’ en ‘Aandachtsgeil noemen ze dat!’, vormen een greep uit de berichten.

Ilona en Stephan deelden gistermiddag een opmerkelijk bericht op Instagram, waarin zij aankondigden uit elkaar te gaan. Een aantal fans meende al direct door te hebben gehad dat het niet om een breuk tussen het stel ging, maar dat het om een andere scheiding zou gaan. Dat lieten Ilona en Stephan namelijk in het midden. Toch schoot hun boodschap, die door diverse media werd opgepakt, bij een heel groot deel van de mensen in het verkeerde keelgat. Nog geen tien uur na hun opvallende post op Instagram, trokken Ilona en Stephan de grap weer terug.

‘We hadden niet verwacht dat ons eerdere bericht tot zo veel landelijke ophef zou leiden', leggen ze uit. ‘De meeste van jullie zeiden het al in de reacties, typisch Pos, het zal wel ergens anders over gaan. Inderdaad was het onze stijl van communiceren, net als bij het ‘zusje’ dat geen zusje was, maar uitbreiding van onze wijncollectie', verklaren de twee hun actie. Ze gaan dus niet als stel uit elkaar, maar verbreken een zakelijke relatie.

Misselijke grap

Ondanks dat Ilona en Stephan hun grap uitgebreid toelichten in Shownieuws en op sociale media, is het kwaad al geschied. Het koppel, dat met hun zonen Bjorn (10) en Tygo (8) bekend staat als ‘de Posjes’, wordt op sociale media volledig zwartgemaakt. Voor veel mensen gaat de grap veel te ver.

‘Wat een leuk grapje, NOT. Zijn mensen doodziek van als ze scheiding meemaken. Houd niet zo van zulke grapjes’, reageert Carolien. Een ander: ‘Wat is dit een misselijke grap, zoiets doe je niet, vooral niet voor je kinderen. Waarschijnlijk hebben ze niet in de gaten hoe pijnlijk een scheiding kan zijn, zijn ze bang dat ze vergeten worden, en vragen ze op een trieste manier aandacht.’ 

De Posjes kunnen naast alle woedende reacties, ook wat steun verwachten van hun fans. ‘Ik dacht al dat het een grap was, ik houd van jullie zwarte humor’ en ‘Haha, had al zo’n vermoeden, jullie zijn een mooi gezin', spreken ze Ilona en Stephan hartelijk toe.

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (57%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (43%)
16790 stemmen