Volledig scherm
© ABC

Grey's Anatomy krijgt 16e én 17e seizoen

Fans van Grey's Anatomy kunnen opgelucht ademhalen: het einde is voorlopig nog niet in zicht. De ziekenhuisserie krijgt een zestiende én zeventiende seizoen, zo maakte de Amerikaanse zender ABC bekend.

Met de verlenging van nog twee jaar versterkt Grey's Anatomy de positie als langstlopende ziekenhuisserie ooit. Het record stond tot begin 2019 op naam van ER (1994-2009), dat medische drama tikte de vijftien reeksen aan.

De avonturen van arts Meredith Grey en haar collega's van het Grey Sloan Memorial trekken in Amerika gemiddeld rond de tien miljoen en is daarmee één van de best bekeken dramaseries. 

Volledig scherm
© EPA

Actrice Ellen Pompeo (Meredith) had al bijgetekend voor de zestiende reeks, maar heeft dat contract verlengd met nog een jaar, waardoor de tweejarige verlenging van Grey's Anatomy mogelijk werd. Welke andere acteurs terugkeren, is nog niet bekendgemaakt. In Nederland wordt de serie op Net5 uitgezonden.

  1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

    Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

    Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.