Grote ABBA-tributeshow komt naar Ahoy Rotterdam

De internationale show A Tribute to ABBA komt volgend jaar naar Nederland. Alle bekende nummers van de voormalige Zweedse formatie zijn op 4 en 5 april live te horen in Ahoy in Rotterdam.

Aan de productie werkt een groot orkest mee, inclusief één muzikant die daadwerkelijk nog met ABBA heeft gespeeld, en vier lookalikes die optreden als Björn, Benny, Anne-Frid en Agnetha. Het gaat om Camilla Dahlin (Agnetha), Katja Nord (Anni-Frid), Jakob Melkstam (Björn) en Björn Dahlberg (Benny). 

De productie maakt gebruik van hypermoderne special effects en veel videoschermen. Volgens de producent gaat het om de grootste tributeshow ter wereld. De show reist al zeventien jaar met veel succes de wereld rond.

ABBA staat sowieso deze zomer weer volop in de belangstelling. Er komt een nieuwe Mamma Mia!-film, met Cher en Meryl Streep in de hoofdrollen, en in september gaat de nieuwe Nederlandse versie van de musical Mamma Mia! in première in Utrecht.

De tributeshow staat volledig los van het ' ABBA avatar project' waarbij de echte bandleden op tour gaan als hologram. ABBA brengt in december een nieuw nummer uit, een tweede nieuwe nummer volgt op een nog onbekend moment. Het nieuwe nummer heet 'I still have faith in you'.

Volledig scherm
De ABBA-lookalikes die meedoen aan de show. © PR