Volledig scherm
Fotomontage AD © ANP

Grunberg nooit meer welkom bij DWDD door column

De kans dat Arnon Grunberg (44) ooit nog aanschuift bij Matthijs van Nieuwkerk in het programma De Wereld Draait Door is na maandag zeer klein geworden. de auteur en hoofdredactrice Dieuwke Wynia zijn in het openbaar fel tegen elkaar uitgevallen na een kritische column in De Volkskrant.

Quote

Lieve Arnon, je bent niet uitgeno­digd, maak je geen zorgen, het zal ook niet gebeuren. Slaap lekker

Dieuwke Wynia

In zijn column laat Grunberg zich uit over het immens populaire televisieprogramma. ,,Een enkele uitzondering daargelaten is de talkshow vooral een fabriek: de gast komt binnen als koe en moet eruit komen als worst'', zo begint hij zijn column. De schrijver stelt meerdere keren uitgenodigd te zijn om deel te nemen aan het debat aan de tafel van Matthijs, maar daar zag hij, tot de dag van vandaag, niets in. ,,Noem me een snob, maar ik blijf liever koe.''

Over en weer
Volgens hoofdredactrice Dieuwke zijn van die uitnodigingen totaal geen sprake. ,,Ik kan me niet herinneren wanneer Arnon Grunberg voor het laatst werd uitgenodigd voor DWDD'', reageert zij op Twitter op de column. Arnon Grunberg zegt dat daar niets van klopt en dat hij wel degelijk uitgenodigd is. ,,Ik zou even contact opnemen met Fanny van de Reijt, jullie redactrice, maar misschien werken jullie langs elkaar heen'', briest Arnon.

Reden voor Dieuwke om nog één opmerking te maken richting de schrijver. ,,Lieve Arnon, je bent niet uitgenodigd, maak je geen zorgen, het zal ook niet gebeuren. Slaap lekker.''

Reacties
Op Twitter wordt schande gesproken over de manier waarop Dieuwke reageert op de column. Het wordt een 'dieptrieste reactie' genoemd en twitteraars noemen haar 'zuur'. Zij merken op dat het gek zou zijn als Arnon uit zichzelf stelt dat hij is uitgenodigd, terwijl dat niet zo zou zijn.