Volledig scherm
Ferry Doedens speelt Lucas Sanders. © ANP

GTST maakt eerste Instagramsoap, met rol voor Ferry Doedens

Ubersoap Goede Tijden Slechte Tijden gaat proberen kijkers te veroveren via Instagram. Daarmee is GTST de eerste Nederlandse serie die voor Instagram Stories een verhaal heeft ontwikkeld. Valentijns vlucht is vanaf eind deze maand vier weken lang iedere werkdag te volgen op het account van de soap.

,,Veel van onze jonge fans zitten op Instagram en met GTST Stories bieden we hen de mogelijkheid om de hele dag GTST te beleven. Het GTST Instagramaccount groeit dagelijks en deze fans willen we graag bedienen met content die past bij dit platform en de doelgroep", schrijft producent Rohan Gottschalk in een verklaring. De producent schrijft ook dat de stories anders zijn dan de verhalen op televisie. ,,Ze zijn snel en op een andere manier gedraaid, waardoor de kijker het verhaal ook anders beleeft.’’

GTST verloor in vier jaar tijd zo’n 800.000 kijkers. Gottschalk erkende onlangs dat het tv-landschap verandert en jongeren steeds vaker via online platformen kijken, op momenten dat het hen uitkomt. De makers van de soap zijn dan ook constant op zoek naar welke kant ze opgaan. ,, Wij moeten bewaken dat de serie herkenbaar en invoelbaar blijft. Hoe ridicuul de verhaallijnen ook kunnen zijn, want dat kennen we ook van GTST. Dat is niet per se altijd iets slechts. Zolang het maar waarachtig is’’, aldus de producent tegen het AD.


Valentijns vlucht
wordt vanaf 29 april iedere werkdag op drie momenten gepost op GTST Stories. Rond 12.00 uur, 17.00 uur en 20.00 uur worden nieuwe stories geüpload.

De verhaallijn

De hoofdrolspeler van de Instagramsoap is Vincent Visser die Valentijn Sanders speelt. Valentijn is een paar jaar geleden geleden met zijn moeder naar Curaçao geëmigreerd. Hij zit flink in de problemen en vlucht naar Nederland en duikt met behulp van Lana (Faye Bezemer) onder. Wanneer hij de populaire influencer Hanwe Chang ontmoet, is hij niet langer meer anoniem en moet hij opnieuw vluchten. Hij roept de hulp in van zijn neef Lucas (Ferry Doedens), die denkt dat ze aan een onschuldige roadtrip door Nederland beginnen.

  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.