Volledig scherm
De slimste mens-duo: Maarten van Rossem en Philip Freriks. © RV

Guinness wijst record ‘oudste presentatieduo’ Van Rossem en Freriks af

Het Guinness Book of World Records heeft een verzoek afgewezen om Philip Freriks en Maarten van Rossem in het boek op te nemen als oudste presentatieduo ter wereld. Dat laat KRO-NCRV, de omroep die hun programma De Slimste Mens uitzendt, desgevraagd weten.

Van Rossem vertelde vandaag in een interview met de Volkskrant dat de omroep heeft geprobeerd een vermelding in het wereldberoemde naslagwerk te krijgen voor het mogelijk oudste presentatieduo ter wereld. Van Rossem is 75 jaar en Freriks wordt deze maand 75. Dit verzoek werd vorig jaar ingediend.

De redactie van het Guinness Book gaf echter aan ‘dit niet te gaan onderzoeken en het verzoek af te wijzen’, laat een woordvoerster van KRO-NCRV weten. Zij sluit niet uit dat het programma in de toekomst nog een poging gaat wagen, als Van Rossem en Freriks nog een jaartje ouder zijn.

De Slimste Mens begint maandag aan zijn vijftiende seizoen. In de eerste uitzending nemen SLAM!-dj Bram Krikke, Rambam-presentatrice Sophie Frankenmolen en presentator Siemon de Jong (Taarten van Abel) het tegen elkaar op.

  1. Giel en Malou blikken terug op date: De eerste kus was degelijk

    Giel en Malou blikken terug op date: De eerste kus was degelijk

    Giel Beelen (42) en zijn nieuwe liefde Malou (29) hebben vandaag op Radio Veronica voor de eerste keer teruggeblikt op hun first date. Zo doet Malou aan nieuwslezer Jeroen Latijnhouwers onder meer uit de doeken dat ze de eerste kus ‘nogal degelijk’ vond. Iets waar Giel compleet anders over denkt. ,,Voor mijn gevoel heb ik gewoon vet gezoend.” Het koppel is in ieder geval nog lang niet op elkaar uitgekeken. ,,Ik denk dat er nog veel dates volgen.’’