Volledig scherm
© Gratis

Guus Meeuwis stopt met The Voice

Guus Meeuwis (44) stopt na één seizoen met The Voice of Holland. Dit maakte de zanger vanochtend bekend in de radioshow van Edwin Evers op Radio 538. ,,Ik heb ervan genoten maar mijn stoel is volgend jaar leeg'', aldus de Brabander. ,,Als je The Voice goed wil doen moet je er voor honderd procent voor gaan en dat gaat volgend jaar niet, omdat ik veel dingen zelf wil doen."

Het is nog onbekend wie Guus, die vorig jaar de plaats van Marco Borsato innam, zal vervangen. Er gaan geruchten dat zangeres Anouk terugkeert. Zij gaf de komst van haar zesde kindje in mei op als reden om er tijdelijk mee te stoppen.

Door zijn werkzaamheden voor The Voice moest Guus dit jaar onder meer De Vrienden van Amstel Live in Rotterdam Ahoy laten schieten: ,,Het is de prijs die ik moet betalen met zes liveshows. Maar dat is het dit geval meer dan waard hoor. Ik ga wel een avond kijken omdat ik die sfeer niet kan missen. Maar ik kan met de hand op mijn hart zeggen dat ik daar niet als surprise-act het podium op zal komen. De artiesten die er staan kunnen dat prima af zonder mij."

Vanavond nemen Vinchenzo, Pleun, Thijs en Isabel het tegen elkaar op in een zinderende finale. Het wordt de strijd van de 'jonkies': de oudste van de vier finalisten is 19 jaar.

  1. The Voice Kids-coaches ‘vechten’ om George Michael-superfan Samuel (11)
    video

    The Voice Kids-coa­ches ‘vechten’ om George Mi­chael-superfan Samuel (11)

    George Michael-superfan Samuel (11) heeft vanavond met het grootste gemak meerdere stoelen omgedraaid gekregen tijdens de blind auditions van The Voice Kids. Hij zong echter geen nummer van zijn grote held maar tot grote verbazing van coaches Anouk, Marco Borsato, Ilse DeLange en Ali B de Nederlandstalige klassieker Stil in mij van Van Dik Hout. ,,Jij hebt iets in je waardoor ik gewoon moést draaien”, jubelde Borsato.