Guus Meeuwis wilde auto Max Verstappen voor Ziggo shows

VideoGuus Meewis heeft geprobeerd om de Formule 1-auto van Max Verstappen naar de Ziggo Dome te halen voor zijn shows van morgen en overmorgen. ,,Dat is niet gelukt, maar we hebben er wat anders op gevonden", vertelt de Brabantse zanger.

Volledig scherm
Guus Meeuwis tijdens de repetities voor zijn winterconcert © anp

De Wintereditie van Groots Met Een Zachte G staat in het teken van terugblikken op 2016, Meeuwis maakte onder meer een jaaroverzicht met rapper Diggy Dex. Serieuze thema's worden niet geschuwd maar Meeuwis wil zijn publiek vooral een onvergetelijke avond bezorgen. ,,Mensen moeten met een grote glimlach weer naar buiten lopen. Die G staat ook voor glimlach."

Naast de jaarlijkse Groots-concerten in Eindhoven is er nu voor het eerst een Wintereditie. ,,Dat plan lag al een tijdje in de kast", zegt Guus Meeuwis. ,,We doen af en toe graag uitstapjes met Groots. Op Curaçao, Texel en in Heerenveen was het prachtig. Anderhalf jaar geleden zijn we aan deze Wintereditie gaan werken."

Volledig scherm
Guus Meeuwis op het podium tijdens de zomerse versie van het Groots met een Zachte G-concert © ANP
Quote

Ik vind liedjes schrijven één van de leukste dingen om te doen, het is de basis van alles

Guus Meeuwis

Dankbaar thema
Er waren zoveel ideeën voor de show dat er ook veel geschrapt moest worden. ,,Groots in Eindhoven moeten we eigenlijk elk jaar weer opnieuw op de tekentafel leggen. Nu was er met winter gelijk al een thema voor de show, dat geeft je een jumpstart. Het is een heel dankbaar thema."

De Groots-concerten zijn al jaren ongekend populair, van 8 tot en met 11 juni 2017 staat Meeuwis weer in het Philips Stadion in Eindhoven. ,,Ik heb niet perse het gevoel dat ik mezelf elke keer moet overtreffen al wil je natuurlijk dat je nieuwste show het best is. Maar ik voel geen druk, want het is altijd een feest om mee bezig te zijn. Ik verheug me er altijd op en besef dat het een groot cadeau is dat we dit elk jaar mogen doen."

Nieuw album
Elk liedje levert weer nieuwe ideeën op, zegt de zanger. ,,Het begint altijd bij de muziek. Tabee wat ik met Diggy Dex maakte is een goed voorbeeld. Dat pakte super uit. Het begon als een klein onderdeel van de show en is nu een dik element geworden. Maar het begint altijd bij een goed liedje, dat moet je nooit vergeten."

Meeuwis werkt ook alweer aan een nieuw album. ,,Het schrijven gaat goed, er is genoeg inspiratie. Ik vind liedjes schrijven één van de leukste dingen om te doen, het is de basis van alles. De nieuwe zijn heel basic, zonder opsmuk. Ik gok dat 'ie in het najaar van 2017 uitkomt."

Guus Meeuwis staat morgen en overmorgen in de Ziggo Dome.