Volledig scherm
Habiba © BNNVARA

Habiba van tv-serie Groeten uit Holland overleden

Habiba, een van de hoofdpersonen uit het succesvolle tv-programma Groeten uit Holland is op 66-jarige leeftijd overleden. Dat heeft omroep BNNVARA op Facebook bekendgemaakt.

,,In twee seizoenen Groeten uit Holland wist ze met haar liefdevolle eigenwijsheid heel Nederland in te palmen”, schrijft BNNVARA. ,,Wij zullen ons deze vrolijke, goedlachse en scherpe vrouw met veel liefde herinneren.” Habiba leed aan alvleesklierkanker. De overige vier deelneemsters hebben voor zover bekend nog niet gereageerd op het verdrietige nieuws. 

In Groeten uit Holland stonden vijf vrouwen uit de eerste generatie van Marokkaanse arbeidsmigranten centraal. Ze kregen te maken met typisch Nederlandse gebruiken en verschijnselen, zoals de sinterklaasviering. De vrouwen gaven daar hun commentaar op en ontmoetten Nederlanders. De tweede reeks van de serie was begin dit jaar op tv te zien.

  1. Beste Zangers? Beste hits! Tientallen miljoenen views voor deze knallers
    PREMIUM

    Beste Zangers? Beste hits! Tientallen miljoenen views voor deze knallers

    Niet The Voice of Holland, niet Holland's Got Talent en ook niet een andere talentenjacht, maar Beste Zangers is het programma om te scoren als artiest. Glennis Grace gaf haar ingedutte carrière een nieuw leven met een dikke nummer 1-hit, André Hazes stapte voor het eerst uit de schaduw van zijn beroemde vader en Davina Michelle werd de succesvolste vrouwelijke artiest ooit in de Nederlandse Top 40. Het zangprogramma van de AvroTros kan met recht een hitmachine worden genoemd.