Volledig scherm
Fatima Moreira de Melo was een van de slachtoffers © ANP

Hacker die naaktbeelden BN'ers stal voor de rechter

De 35-jarige Mitchell van der K. moet zich vandaag en morgen voor de rechtbank in Haarlem verantwoorden voor het hacken van online accounts van vele tientallen personen, waaronder vlogger Laura Ponticorvo en oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo. Daardoor hij bij hun persoonlijke gegevens en stal hij (naakt)foto’s en (seks)video’s, waarvan hij een deel publiceerde op internet.

De Almeerse Van der K. hackte onder meer de e-mail-, chat- en i-cloudaccountants van zijn slachtoffers. Hij heeft eerder bekend dat hij naaktbeelden had gestolen uit de computers van onder andere enkele bekende Nederlanders door hun wachtwoorden te kraken. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem onder meer van grootschalige computervredebreuk, gepleegd tussen medio 2014 en eind 2017.

Het balletje ging rollen nadat een vrouw uit Zwanenburg aangifte had gedaan. Uit onderzoek bleek dat de verdachte op zijn computers, telefoons en op gegevensdragers 30.000 privébeelden van derden had. Zeker dertig van hen deden aangifte. De politie kon niet alle slachtoffers identificeren.

De verdachte was destijds kandidaat-raadslid voor de VVD in Almere. De VVD zette hem in 2018 meteen uit de partij toen de verdenkingen bekend werden.

  1. Honderdplusser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Honderd­plus­ser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Gordon trekt voor zijn nieuwe programma 100 Jaar Jong opnieuw op met een groep ouderen, zo vertelde hij vanavond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. De presentator gaat op zoek naar het geheim van honderdplussers die nog altijd jong van geest zijn. Voor de gelegenheid had hij Lenie (101) meegenomen naar de studio, die meteen een gooi deed naar de plek van 'tafeldame’, tot hilariteit van de kijker.

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (60%)
  • Shary-An Nivillac (18%)
6098 stemmen