Angela kijkt boeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Angela kijkt boeren. © Fotomontage AD

Hadden Marnix en Joany het over koeienvlees of …?

angela kijkt boerenAngela de Jong is al jaren fan van Boer zoekt Vrouw en schrijft elke week een column over de aflevering van zondagavond.

Het is verleidelijk om meteen over de speeddatende boeren te beginnen en alles te benoemen wat ze in hun zenuwen uitkraamden. Ik zeg maar zo, je krijgt nooit een second chance op een first impression, toch Jaap? En wat studeerde dat meisje nou, Wim? Post-traumatische filosofie en theologie?

Maar laat ik eerst eens benadrukken hoe wonderschoon ik deze aflevering gemaakt vond. Die stomende locomotief met de ouderwetse wagonnetjes, ploegend tussen de groene velden, gefilmd vanuit vogelperspectief – ja, zelfs Boer zoekt Vrouw kan in zijn tiende seizoen niet zonder drones.

Waar is de tijd gebleven dat de melkveehouders en akkerbouwers er stijfjes bij zaten op een of ander landgoed, wachtend op de volgende brievenschrijfster of juist de verlossende zoemer? Nee, dan dit Oriënt-Express-achtige decor, met Yvon als liefdes-Mary Poppins op het balkon. Dan gaat het als vanzelf broeien en bloeien. En kan het zomaar gebeuren dat een boer – Marnix natuurlijk – spontaan de schoen van een van zijn dates uittrekt om haar koude tenen te bevoelen. Gedurfd in deze tijd van #Metoo.

Ik kan het niet helpen, ik vind Marnix in al zijn horkerigheid en boersheid steeds leuker worden. Je dames een bos bloemen meegeven met de mededeling dat het meteen de laatste ooit is – dat is toch humor?

  1. Steven na Boer Zoekt Vrouw overspoeld met mailtjes: ‘Ik heb niet de rust ze allemaal te lezen’
    video

    Steven na Boer Zoekt Vrouw overspoeld met mailtjes: ‘Ik heb niet de rust ze allemaal te lezen’

    Boer Zoekt Vrouw-kandidaat Steven zit na de uitzending van zondag, waarin te zien was hoe boerin Annemiek hem wegstuurde, met een ontplofte mailbox. Hij kreeg zo veel berichten van kijkers, dat hij ze nog niet allemaal heeft kunnen lezen. Volgens de redactie van de boerendatingshow gaat het om ‘lieve berichtjes’ die Steven via de mail en social media ontvangt en is hij totaal overdonderd.