Half-Hollandse Grace (12) wint America's Got Talent

De half-Nederlandse zangeres Grace van der Waal (12) heeft vannacht (Nederlandse tijd, red.) het elfde seizoen van America's Got Talent gewonnen. Ze zong tijdens de finale het nummer Clay, dat gaat over pesten. Ze stal daarmee niet alleen de harten van het publiek en de jury, maar ook van de Amerikaanse televisiekijker.

Volledig scherm
© getty

Grace ging als grote favoriete naar de finale, waar ze uiteindelijk overtuigend de talentenjacht van de Amerikaanse zender NBC won. Ze troefde onder anderen Jon Dorenbos af, een American footballspeler die ook goochelt. ,Jij móet winnen'', zei jurylid Howie Mandel zelfs nadat Grace haar song Clay had gezongen. ,,Dromen komen uit", schrijft ze op Twitter.

Graces moeder is Amerikaans, haar vader is een Nederlander. Het talent spreekt de Nederlandse taal niet.

Wonderkind
Jurykeizer Simon Cowell noemde haar al eerder 'de nieuwe Taylor Swift'en jurylid Howie Mandel noemde haar in de finale een 'levend, schitterend wonderkind'.

Grace schrijft en zingt haar eigen liedjes, waarmee ze veel indruk maakt in de Verenigde Staten en al miljoenen views op YouTube kreeg. Grote namen als Justin Bieber en Hollywood-actrice Reese Witherspoon spraken hun waardering al uit over het talent van de jonge zangeres. Ook recensies op social media en in Amerikaanse media (zoals USA Today, People en Billboard) waren unaniem lovend. Ze moest alleen nog een dag wachten op de uitslag, omdat omroep NBC de fans een dag de tijd geeft om te stemmen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement