Volledig scherm
© Post NL

Hallo Meneer de Uil! Fabeltjeskrant krijgt eigen postzegels

De bekende personages uit de Fabeltjeskrant staan dit jaar niet alleen op de kinderpostzegels. Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Bor de Wolf en de andere figuren maken ook onderdeel uit van een nieuwe postzegelserie van PostNL.

In totaal verschijnen er vijfentwintig verschillende velletjes met daarop ieder vijf zegels. De primeur is voor Meneer de Uil. Elk kwartaal verschijnen er nieuwe velletjes. De zegels kunnen ook met een speciale app gescand worden met een smartphone. Als dat gebeurt, klinkt de tune van de Fabeltjeskrant.

Vorige maand werd al bekend dat de Fabeltjeskrant als eerbetoon aan de iconische tv-serie het onderwerp van de kinderpostzegels is. Dit jaar komt er een bioscoopfilm uit en volgend jaar keert de serie terug op de buis.

Volledig scherm
De oude originele poppen van De Fabeltjeskrant. vlnr achter : Isadora paradijsvogel, Bor de Wolf, Ed Bever, Mevrouw de Ooievaar, Lowieke de Vos, Stoffel de Schildpad, Willem Bever, voor vlnr : Gerrit de Postduif, Mira de Hamster, Momfert de Mol, Meneer de Uil, Truus de Mier, Martha de Hamster, Zoef de Haas © ANP Kippa