Harrie Jekkers ontroert publiek DWDD met liedjes over overleden ouders

VideoHarrie Jekkers heeft vanavond bij De Wereld Draait Door een emotioneel eerbetoon aan zijn overleden ouders gegeven. De 66-jarige zanger wist met zijn twee nummers het publiek tot tranen toe te roeren. ,,Het dak is een beetje van je leven af als je ouders allebei dood zijn. En dan regent het een beetje naar binnen", klonk het aangedaan.

Volledig scherm
Harrie Jekkers © NPO 1

Jekkers schoof aan bij Matthijs van Nieuwkerk om te praten over zijn nieuwe show Achter de duinen. Hij volgt Paul van Vliet op bij de zondagmatinees in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. En dat is bijzonder, want het is 23 jaar geleden dat Jekkers solo op de bühne stond. Omdat hij graag zijn eigen draai wil geven aan zijn nieuwe voorstelling, zal hij ook nummers over zijn ouders ter gehore brengen.

In de uitzending van vanavond gaf de Hagenees alvast een voorproefje van die nummers. Daarmee kreeg hij de hele zaal stil, waarna een luid applaus volgde. Ook de kijkers thuis waren zichtbaar geraakt door de rake teksten van Jekkers. ,,Het is een moeilijk nummer voor mij. Emotioneel om te spelen", zei Jekkers na afloop met tranen in zijn ogen. 

Complimenten

Op sociale media regenen de complimenten voor de artiest inmiddels binnen. 'Kippenvel met een dikke hoofdletter K door de prachtige liedjes van Harrie Jekkers!' en 'Ik zit hier gewoon een potje te janken', luiden enkele reacties.

Het ontroerende optreden van Jekkers is niet onopgemerkt gebleven. Mensen die interesse hadden in zijn show laten op Twitter weten dat er online een wachtrij is om kaartjes te bestellen.