Elizabeth, Meghan en Harry.
Volledig scherm
Elizabeth, Meghan en Harry. © AP

Harry en Meghan: Intiem koosnaampje van Queen hadden we nooit gebruikt zonder toestemming

updateDe Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben koningin Elizabeth nooit toestemming gevraagd om haar intieme koosnaampje Lilibet ook aan hun pasgeboren dochter te geven. Dat zegt een bron binnen het paleis tegen het doorgaans goed ingevoerde BBC News. Harry zegt wel degelijk de zegen van zijn oma te hebben gevraagd en zou juridische stappen overwegen.

14 reacties

 • Erik Hoogeweij

  1 jaar geleden
  @CCTacke: verkeerde verontwaardiging. Het is in het koninklijk huis daar regel dat de queen zich bemoeid met de namen van de (achter)kleinkinderen. So be it!
 • Chris Almekinders

  1 jaar geleden
  En door....... !!
 • Norbert Schooten

  1 jaar geleden
  Stop alstublieft om deze mensen nog meer aandacht te geven.
 • J. Ginder

  1 jaar geleden
  En dat is precies de reden waarom ons Oranje koningshuis gewoon de familiezaken buiten de pers houden. Oke, daar gaat wel eens wat fout in hun handelen, maar zoals ze in het VK over elk 'verkeerd' dingetje van een royal te keer gaan, slaat echt alles. Maar ja, roddelen kunnen ze daar als de beste.
 • Christa Tache

  1 jaar geleden
  Sinds wanneer heb je toestemming nodig om iemand een naam te geven? Elke burger mag kinderen naar koningshuis leden vernoemen maar een kleinkind van je mag niet naar zijn overgrootmoeder?
 1. Netflix-thriller Athena is op technisch vlak de meest verbluffende film van het jaar
  recensie

  Net­flix-thril­ler Athena is op technisch vlak de meest verbluffen­de film van het jaar

  Het is een schande dat we het overweldigende Athena, over een explosieve botsing tussen de politie en razende jongeren uit een Franse banlieue, niet op het grote witte doek mogen zien. Het enige voordeel van de directe route naar Netflix: je kan tussendoor even pauzeren om wat lucht te happen, of de openingsscène – een minifilm op zich - direct nog eens ervaren en je door alle visuele krachtpatserij omver laten blazen.
 2. Harry en Meghan ouders geworden van dochtertje Lilibet, koningin Elizabeth ‘erg blij’
  Update

  Harry en Meghan ouders geworden van dochtertje Lilibet, koningin Elizabeth ‘erg blij’

  De Britse prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan (39) hebben de geboorte van hun dochter bekendgemaakt. Lilibet ‘Lili’ Diana Mountbatten-Windsor is vrijdag geboren in een ziekenhuis in Santa Barbara in Californië. Ze woog bij de geboorte iets meer dan zeven pond. Moeder en kind maken het na de bevalling goed en ‘beginnen thuis te wennen’, meldt het stel in een verklaring. Koningin Elizabeth laat weten ‘verheugd’ te zijn met de geboorte van het kind.

Poll

Welk programma moet volgens jou de Gouden Televizier-Ring winnen?

Welk programma moet volgens jou de Gouden Televizier-Ring winnen?

 • Even tot hier (63%)
 • Het jachtseizoen (14%)
 • De Bevers (23%)
23256 stemmen