Volledig scherm
Harry en eghan © AP

Harry en Meghan willen geen mediacircus rond bevalling

Prins Harry en zijn vrouw Meghan kiezen ervoor de geboorte van hun eerste kind privé te houden. Als de twee ‘de gelegenheid hebben gehad in de privésfeer hun nieuwe gezin te vieren’ maken de hertog en hertogin van Sussex met hun kindje tijd voor de pers. Dat hebben Harry en Meghan vandaag laten weten.

De Sussexes breken daarmee met de traditie van een fotomoment vlak na de geboorte. Harry's schoonzus Catherine, hertogin van Cambridge, stond drie keer een paar uur na een bevalling al voor de wereldpers. Catherine zette haar kinderen George, Charlotte en Louis op de wereld in de Lindo Wing van het St. Mary's Hospital in Londen, waar journalisten, verslaggevers en fotografen dagenlang stonden te wachten om een glimp op te vangen van de royal babies. Ook Harry en zijn broer William werden geboren in de Lindo Wing en maakten een paar uur nadien kennis met de wereldpers.

Volledig scherm
© Kensington Palace

Of ook Meghan wil bevallen in de luxe vleugel van St. Mary's Hospital, is niet bekend. Volgens hardnekkige geruchten wil de hertogin thuis bevallen. De mededeling van Kensington Palace lijkt een thuisbevalling te bevestigen. Harry en Meghan kijken hoe dan ook uit naar het moment waarop ze het nieuws met de wereld kunnen delen, zo stellen ze in een verklaring. Britse koningshuisverslaggevers gokken dat de wereld 'baby Sussex' pas te zien krijgt als hij of zij twee dagen oud is. De kleine ziet eind deze maand, begin volgende maand het levenslicht. Maar volgens Britse media zou de bevalling al veel eerder plaatsvinden.

Harry en Meghan bedankten vandaag nogmaals voor alle gelukswensen en presentjes die ze hebben ontvangen voor hun kind. Eerder lieten de Sussexes al weten liever geen kraamcadeautjes te krijgen. In plaats daarvan vroeg het stel geld te doneren aan een aantal door hen geselecteerde goede doelen.

In februari hielden Harry en Meghan een babyshower in New York: