Volledig scherm
Harvey Weinstein © EPA

'Harvey Weinstein geeft zichzelf aan bij politie'

De van seksueel misbruik verdachte Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein  (66) gaat zichzelf aangeven bij de politie. Hij meldt zich naar verwachting morgen op het bureau in New York, schrijft The New York Times op basis van bronnen binnen de politie. 

De advocaat van Weinstein, Benjamin Brafman, heeft nog niet gereageerd op het bericht. Meer dan zeventig vrouwen beschuldigen de voormalig filmproducer van seksueel wangedrag, waaronder verkrachting. Weinstein heeft in  elk geval één officiële aanklacht aan zijn broek. Lucia Evans beschuldigt hem ervan dat ze in 2004 onder dwang orale seks met hem had. Tot dusver ontkende Weinstein alle beschuldigingen. De zaak-Weinstein betekende het begin van de #MeToo-discussie.

The Weinstein Company  - het bedrijf van de producent - heeft recent het faillissement aangevraagd. Sinds tientallen vrouwen eind 2017 naar buiten kwamen met verhalen over seksueel wangedrag door oprichter Harvey Weinstein, ging het snel bergafwaarts met de befaamde Amerikaanse filmstudio.

Het bedrijf maakte in maart bekend dat het vermeende slachtoffers of getuigen van Weinstein's wangedrag zal vrijwaren van elke geheimhoudingsplicht. De contracten die Harvey Weinstein zijn slachtoffers liet tekenen om geheimhouding te garanderen, zijn niet langer geldig. Weinstein zelf heeft steeds ontkend dat hij ooit heeft seks gehad met vrouwen zonder wederzijdse instemming.

  1. Een frisse wind? Een tornado! Meghan Markle zet Buckingham Palace op zijn kop

    Een frisse wind? Een tornado! Meghan Markle zet Buckingham Palace op zijn kop

    Morgen is het exact zes maanden geleden dat Meghan Markle in het huwelijksbootje stapte met prins Harry en zo in één klap een Britse hertogin werd. Ze schreef daarmee een stukje geschiedenis, want ze is naar koninklijke maatstaven een opmerkelijke keuze: ze is gescheiden, Amerikaanse en heeft Afro-Amerikaanse roots. Het was dan ook te verwachten dat de 37-jarige actrice een frisse wind zou doen waaien door Buckingham Palace. Maar zes maanden na het huwelijk lijkt die frisse wind eigenlijk meer op een tornado, zo wordt gefluisterd in het paleis.