'Heb je in China als kankerpatiënt geen geld, dan is het einde verhaal'

videoMet Langs de oevers van de Yangtze had Ruben Terlou in 2016 een tv-hit die hem een nominatie voor de Zilveren Nipkowschijf opleverde. Morgen begint hij op NPO 2 met een nieuwe reeks, Door het hart van China.

Quote

Een platte­lands­be­gra­fe­nis bijwonen en fotografe­ren was al vijf jaar een droom van me, dat is nu gelukt

Ruben Terlou, documentairemaker

Op zijn negentiende reisde Ruben Terlou, net van school, voor het eerst naar China. Hij wilde de wereld verkennen. Als jongetje droomde hij weg boven de Bosatlas, zich afvragend hoe het toch zou zijn aan de andere kant van de wereld. Inmiddels is Terlou 32 jaar en bracht hij naar zijn eigen schatting drieënhalf van de afgelopen twaalf jaar door in China, het land waar hij verliefd op werd.

Met cameraman Joost van Herwijnen en regisseur Maaik Krijgsman mocht hij na de veelgeprezen serie (zes afleveringen) van Langs de oevers van de Yangtze voor de VPRO opnieuw op pad, deze keer voor zeven afleveringen.

  1. Trijntje Oosterhuis in najaar op clubtour met haar Alvin

    Trijntje Oosterhuis in najaar op clubtour met haar Alvin

    Trijntje Oosterhuis doet dit najaar een kleine clubtoer. In oktober en november geeft ze in totaal acht shows. De shows staan in het teken van Trijntjes eerste Nederlandstalige studioalbum, dat op 24 mei wordt uitgebracht. Hiervoor ging ze een aantal samenwerkingen aan met bekende artiesten. Zo is Jett Rebel de producer en schreven onder meer Diggy Dex, Freddy Tratlehner, Glen Faria en Linde Schöne mee aan de plaat. Trijntjes vriend Alvin Lewis tourt ook mee.