Volledig scherm
Delphine Boel © EPA

Heel wat geïnteresseerden voor ‘late babyborrel voor Delphine’

Na een jarenlange juridische strijd erkende de Belgische koning Albert II gisteren Delphine Boël als zijn dochter. Dat moet gevierd worden, dacht een Facebookgebruiker, die meteen een babyborrel plande op het platform. Inmiddels hebben bijna 10.000 mensen zich voor het evenement aangemeld en zijn ruim 39.000 mensen erin geïnteresseerd.

Op de eventpagina wordt intussen overlegd over geschikte cadeaus om mee te nemen: boeken over het ouderschap, of toch een schilderset voor kinderen voor de ‘kleine’ Delphine (51)? Enkele geïnteresseerden hebben nog wat twijfels bij de datum, nu voorgesteld als zaterdag 1 februari. Een dag eerder worden ze immers al verwacht op een brexit-afscheidsfeestje, en ‘dat is al zo vaak verlegd’.

Hoewel het uiteraard gaat om een grap, heeft de organisator mooie plannen voor de festiviteiten komende zaterdag. Zo zou het feest moeten plaatsvinden op het Koninklijk Paleis en is Alberto Vermicelli, van Samson en Gert, de optredende artiest.

Rekken

Albert ontkende jarenlang dat Boël zijn dochter is, maar heeft het gisteren toch toegegeven naar aanleiding van de dna-test die op last van het hoogste rechtscollege van België werd afgenomen. De kunstenares stapte in 2013 naar de rechter omdat ze vermoedde dat niet Jacques Boël, maar koning Albert haar biologische vader is. In een later stadium dwong ze erkenning door Albert af, hij wist de rechtszaak jarenlang te rekken.

Vorig jaar oordeelde het Hof van Cassatie, het hoogste rechtscollege van België, dat het voormalig staatshoofd van onze zuiderburen dna moest afstaan. Dat deed de vader van de huidige koning Filip uiteindelijk in mei nadat hem een dwangsom van 5000 euro per dag was opgelegd indien hij geen dna-materiaal af zou staan. Onderzoek wees uit dat Boël inderdaad zijn dochter is. De gepensioneerde vorst zal dat niet langer juridisch betwisten.

Lees ook: Heeft ‘prinses’ Delphine Boël nu recht op de erfenis van koning Albert? Zes vragen en antwoorden (premium)

Volledig scherm
© RV
  1. Giel en Malou blikken terug op date: De eerste kus was degelijk

    Giel en Malou blikken terug op date: De eerste kus was degelijk

    Giel Beelen (42) en zijn nieuwe liefde Malou (29) hebben vandaag op Radio Veronica voor de eerste keer teruggeblikt op hun first date. Zo doet Malou aan nieuwslezer Jeroen Latijnhouwers onder meer uit de doeken dat ze de eerste kus ‘nogal degelijk’ vond. Iets waar Giel compleet anders over denkt. ,,Voor mijn gevoel heb ik gewoon vet gezoend.” Het koppel is in ieder geval nog lang niet op elkaar uitgekeken. ,,Ik denk dat er nog veel dates volgen.’’