Volledig scherm
Mark Rutte en Thierry Baudet in debat onder leiding van Jeroen Pauw. © REUTERS

Helft tv-kijkers stemt af op debat Baudet versus Rutte

Het debat tussen Mark Rutte (VVD) en Thierry Baudet (FVD) kon gisteravond laat rekenen op 1,5 miljoen kijkers. Daarmee was het ‘haantjesgevecht’ onder leiding van talkshowhost Jeroen Pauw het best bekeken tv-programma, na het Achtuurjournaal.

Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Dat anderhalf miljoen mensen om elf uur 's avonds keken, betekent dat liefst de helft van alle tv-kijkers op dat moment afstemden op Rutte versus Baudet. Jeroen Pauw deed goede zaken: het was de op één na best bekeken aflevering van zijn talkshow ooit, alleen de Songfestivalspecial met Duncan Laurence afgelopen zondag trok meer publiek (2,3 miljoen).

Het debat tussen Rutte en Baudet was de hele week al veelbesproken. De twee provoceerden elkaar, daagden elkaar uit en de vraag was of het wel door zou gaan. Dat ging het, met een knetterend debat als resultaat. Andere partijen baalden van het duel, want ze vreesden dat het het officiële verkiezingsdebat dat gisteravond een uur eerder werd gevoerd, zou overschaduwen. 

Nederland Kiest: De Stemming, waarin twaalf lijsttrekkers voor het Europees Parlement met elkaar de degens kruisten, kon inderdaad rekenen op minder belangstelling van de kijkers. Het trok net iets meer dan een miljoen kijkers.   

 1. Temptation Island-deelneemster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

  Temptation Is­land-deelneem­ster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

  Laura Moenaert (22), die te zien was in het meest recente seizoen van Temptation Island heeft op Instagram enkele gruwelijke foto’s gedeeld. De blondine beweert dat ze vier maanden geleden door enkele boze kijkers werd aangevallen omdat ze, naar hun mening, het RTL 5-programma verpest had. Laura kreeg tijdens de uitzendingen al vaker het verwijt dat ze ‘te saai’ was. ,,Ik heb een lastige periode achter de rug”, klinkt het openhartig.
 2. Bijna 5000 mensen bellen over eenzaamheid na uitzending Omroep Max

  Bijna 5000 mensen bellen over eenzaam­heid na uitzending Omroep Max

  De live-uitzending van Een tegen Eenzaamheid, woensdag bij Omroep Max, heeft een flinke impact gehad. Bijna 5000 mensen besloten in anderhalf uur tijd de telefoon te pakken en te bellen naar het belpanel. Het was zelfs zo druk dat niet iedereen erdoor kwam en contact kreeg. De gesprekken zorgden voor heftige, ontroerende en soms ook hoopvolle verhalen, zo vertelt Dorine Kettenes van de Luisterlijn. ,,Een man belde op dat hij wel een maatje wilde zijn.”

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

 • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (57%)
 • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (43%)
14246 stemmen