Volledig scherm
© ANP

Henk Krol blundert met online felicitatie Zwagerman

Henk Krol heeft een pijnlijke blunder begaan. De politicus feliciteerde schrijver Joost Zwagerman met diens verjaardag op Facebook.

Een statusopdate op Krols facebookpagina, waarvan een afbeelding op Twitter rondgaat, laat zien dat het Krol even ontschoten was dat Zwagerman in september zelfmoord pleegde. 'Maak van deze woensdag, ondanks alle ellende van het afgelopen weekend, een leuke, feestelijke, onvergetelijke en vooral gezellige verjaardag', schreef hij.

In een nieuw bericht op Facebook betuigt Krol spijt: ,,Vannacht, na het debat met Binnenlandse Zaken, heb ik mijn jarige volgers op Facebook gefeliciteerd. (...) Helaas houdt Facebook niet bij of de volgers die ze je suggereren om te feliciteren nog in leven zijn. Zo kwam het dat ik ook Joost Zwagerman mijn beste wensen gaf. Ik heb nu twee keuzes. Stoppen met het feliciteren van mensen die me volgen of daar toch mee doorgaan. Ik ga door en zal voortaan nog beter opletten.

Eerder gaf Krol tegen RTV Noord-Holland al toe dat het om een stomme fout gaat. ,,Toen ik vannacht na een lange werkdag vermoeid op de bank plofte, stuurde ik mijn jarige volgers een felicitatie. Helaas is de felicitatie aan Joost Zwagerman ertussen geslopen. Ik betreur dat."

Volledig scherm
© Facebook