Herman den Blijker met vrouw Jacqueline en zoon Mats.
Volledig scherm
Herman den Blijker met vrouw Jacqueline en zoon Mats. © Daniel Kroll

Herman den Blijker openhartig over zware tijd door ziekte van zijn Jacqueline

De afgelopen jaren zijn zwaar geweest voor tv-kok Herman den Blijker (60), zo vertelde hij vanavond openhartig in het tv-programma Van der Vorst ziet Sterren. Zijn vrouw Jacqueline (49) was ernstig ziek, iets wat het leven van hem en zijn gezin behoorlijk op z'n kop zette. 

,,Toen we midden in die periode zaten, zat ik altijd alleen thuis met die kleine. En dan heb je het erna erover en besef je pas wat er is gebeurd. En wat er níet is gebeurd, gelukkig.” 

Jacqueline bleek al jaren vijf slopende virussen met zich mee te dragen, die verschillende functies van haar lichaam aanvielen. Gelukkig konden de virussen door middel van onder andere immuuntherapie worden teruggedrongen tot dertig procent. Op dit moment is ze daardoor stabiel.

Ook Jacqueline  besefte pas achteraf hoe heftig de hele periode was, zo vertelde ze aan Peter van der Vorst. ,,In die zin: het was gewoon doorgaan. En toen was ook wel duidelijk hoe sterk we samen zijn”, aldus Jacqueline. Zo ‘arriveerde hij ‘s ochtends in Barcelona en ging hij ‘s avonds weer weg’, om zijn vrouw bij te staan.

Hoewel het nu rustig is met Jacqueline, krijgt Den Blijker momenteel veel voor zijn kiezen door negatieve recensies op zijn restaurant Goud.